Quintus Heren senioren 2 stellen tweede plaats veilig

HENGELO – Handbalvereniging SV Quintus speelde hun wedstrijden op zaterdag 9 en zondag 10 februari voornamelijk uit. Alleen Heren senioren 2 konden in Sporthal de Kamp worden aangemoedigd, maar zij wonnen en stelden hun tweede plaats veilig.

De jongens C gingen op zaterdag nog voor zonsopgang op pad naar Nijmegen. Hier troffen ze Havana, een op papier makkelijke tegenstander en dat was zo. Na vele mooie aanvallen met diverse wisseltjes werd er afgefloten met een eindstand van 11-32 in het voordeel van Quintus.

Quintus Dames senioren speelden zaterdagavond uit tegen de dames van Angeren. Quintus speelde op zich goed, maar Angeren was vanaf de eerste minuut 1 op 1 aan het verdedigen op twee van de Quintusspelers, waardoor de rest niet goed meer wist wat te doen. Quintus verloor, uitslag 24-16.

Quintus Heren 1 moest zaterdagavond aantreden tegen de nieuwe koploper, na hun overwinning op het team vorige week op de Flyers. Ook Havana zou eraan moeten geloven en de start was razendsnel. Binnen korte tijd stond een 3-9 voorsprong op de scorebord. Door een paar pechdoelpunten kon Havana de aansluiting krijgen en ontstond een gelijkopgaande strijd. In de tweede helft sloeg Havana een gat naar 20-16. Met nog een kwartier te gaan dichtte Quintus het gat, maar verzuimde eroverheen te lopen door open doelkansen te missen. Havana won met 21-20.

Op deze vroege zondagmorgen mocht Quintus D1 aantreden tegen Duiven. Een team met lange meiden, maar Quintus deed enorm zijn best en speelde helemaal niet slecht. Duiven kon veel scoren door over Quintus heen te gooien, maar waren ook feller. Een maatje teveel voor Quintus, maar wel een leuke pot, eindstand 14-5.

De jongens B speelden uit in Duiven. Tegen de stugge en fysieke ploeg werd onnodig veel balverlies geleden en kansen werden niet afgemaakt. Desondanks gingen ze maar met 1 doelpunt verschil, 13-12, de rust in. De tweede helft werd fysieker. Duiven begon ook uit te delen en aan beide kanten ontstond een stevige wedstrijd. Het balverlies bleef groot waardoor het gat in de tweede helft niet meer kon worden gedicht. Een 20-19 verlies tot gevolg.

Quintus DC1 speelde in Gendt tegen Angeren DC2. Over de eerste helft is het team kort, slecht met een ruststand 10-5. In de rust vertelden de meiden zelf even wat ze ervan vonden. Tweede helft werd zodoende beter en in de laatste minuten kwam de gelijkmaker op het scorebord, 14-14. Goed terug gekomen, maar onnodig puntverlies.

Heren 2 trad dit weekend in eigen huis aan tegen Ha-Stu 3, de nummer 2 tegen de nummer 3. In de eerste 15 minuten vergat Quintus de kansen te verzilveren. De dekking zat daarentegen goed dicht. In het laatste kwartier wist heren 2 uit te lopen naar een eindstand van 19-12. De tweede plaats is hiermee veilig gesteld. Een knappe prestatie!