Streektaaldictee in Liemers en Achterhoeks

Streektaaldictee in Liemers en Achterhoeks

HUMMELO - Spreken is zilver, maar schrijven is in dit geval goud: bij het streektaaldictee, dat op donderdag 21 maart tijdens een culturele avond wordt gehouden bij hotel/café/restaurant De Gouden Karper in Hummel (Dorpsstraat 9). Er is een Achterhoekse versie maar ook een Liemers dictee. Het is alweer de twaalfde jaargang.

"Een gemeudeleken aovend woor ie bie mot waezen! Dit joor traedt Paul Mulder op met liedjes vol ernst en humor in het Liemers dialect. En as vanolds laest Henk van Aalten het dictee veur in het Liemers en dut Diana Abbink dat al weer veur de tweede keer in het Achterhooks. Ze doot dit volgens de regels van de WALD-spelling. A'j kommen wilt, wacht dan neet te lange met opgeven, maor doot dat dan veur 18 meert bie 't Erfgoedcentrum via e-mail info@ecal.nu of tel. 0314-787078.

De WALD-spelling is in 1979 op-esteld en geet uut van eerdere anbevelingen van schrievers in onze streektaal. Veur de regels van de WALD-spelling en veur meer informatie aover 't dictee, kiek op www.streektaaldictee.nl; ok op Facebook (Oost-Gelders Streektaaldictee) is 't een en ander te vinden. Vanaf 19.15 uur bu'j welkom, anvang is um 19.45 uur."
Deelname kost 5 euro (incl. koffie/thee).

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers is gevestigd in Doetinchem (IJsselkade 13).