Zwerfvuil rapen

VORDEN - Zaterdag 23 maart zullen meer dan honderd vrijwilligers gewapend met vuilniszakken het zwerfvuil verwijderen uit bermen en sloten in het buitengebied van Vorden. Dit jaar gebeurt dat voor de 24ste keer. Ook in andere gebieden van de gemeente Bronckhorst zijn er soortgelijke activiteiten. Verleden jaar werd er in het buitengebied van Vorden ruim 1160 kg zwerfvuil verzameld. Een dergelijk karwei vereist veel menskracht; vrijwilligers zijn dan ook nog steeds van harte welkom.

Vrijwilligers zijn onder andere afkomstig van verschillende buurt- en andere verenigingen zoals Hackfort, de Wildenborch, Wildbeheer Eenheid IJssel Oost, Wichmond/Vierakker, Werkgroep Leefbaarheid Vorden, Kranenburg, hengelsportvereniging De Snoekbaars, de Vordense Rijwiel Toerclub De Achtkastelenrijders, jeugdteam JO 13-1 van voetbalvereniging Vorden. Ook veel particulieren die niet gebonden zijn aan een club of vereniging doen mee.

Annemarie van der Houwen, raadslid van de VVD in de gemeente Bronckhorst zal deze in Vorden meehelpen en om 12.30 uur de actie officieel afsluiten. De afsluiting vindt plaats op het terrein van Natuurmonumenten aan de Baakseweg 1A, die dit beschikbaar stelt, waarvoor hartelijk dank. Het gemeentebestuur van Bronckhorst zorgt voor een drankje en een boerenkoolmaaltijd. Enkele leden van Wildbeheer zullen de actie 'afblazen'.

Aanmelden
De ervaring heeft geleerd dat het niet alleen een nuttige maar ook een gezellige activiteit is. Aanmelden voor Wichmond/Vierakker bij bij Henk Dijkman (0575 - 441 680) en voor de overige gebieden bij Ria van Vleuten (0575 - 553 357).