V.l.n.r.: Marieke, Merel en Joanne. Foto: Meike Heijenk
V.l.n.r.: Marieke, Merel en Joanne. Foto: Meike Heijenk Foto:

De mensen achter De Dennen:
Joanne, Marieke en Merel

VORDEN - Zwembad In de Dennen is een buitenzwembad schitterend gelegen in het mooie bosgebied bij Vorden. Sinds 2014 zorgt een stichting zonder subsidie ervoor dat inwoners en toeristen een heerlijke plek hebben om zomers te zwemmen en te recreëren. Er zijn twee grote baden, een mooie glijbaan en een aantal prachtige ligweiden en terrassen. Een goede horecagelegenheid maakt het buitenzwemfestijn compleet. Naast vrij zwemmen is er de mogelijkheid om zwemles te nemen en zijn er diverse doelgroep activiteiten. Er zijn drie werknemers (een bedrijfsleider en twee parttime zwemleskrachten), flexwerkers en voor de rest draait het zwembad volledig op vrijwilligers. Wie zijn die mensen die zich inzetten voor dit prachtige pareltje in de gemeente Bronckhorst? In aanloop naar het zwembadseizoen komen een aantal van hen uitgebreid aan het woord in deze krant. Zij hopen hiermee ook anderen te motiveren en inspireren om zich in te zetten als vrijwilliger van dit prachtige zwembad waar Vorden zeker niet zonder kan. Deze week een interview met drie vrolijke meiden die in het zwembad niet te missen zijn: Joanne Willemsen, Marieke Havekes en Merel Wesselink.

Joanne: "Naast mijn werk in het zwembad ben ik ook een behoorlijk fanatieke voetbalster. Ik speel in het eerste damesteam van VV Vorden en probeer ervoor te zorgen dat onze keepster niet veel hoeft te doen. Verder zit ik in het laatste jaar van het Isendoorn College in Warnsveld en volgend jaar ga ik beginnen aan de opleiding Social Work." Marieke en Merel ("Ze noemen ons ook wel M&M") kennen het Isendoorn College ook van binnenuit. Marieke heeft haar diploma afgelopen jaar gehaald en studeert nu aan de HBOV in Nijmegen. Merel kan niet wachten totdat haar tijd op de middelbare voorbij is, zij wil namelijk erg graag naar de Dansacademie. De moderne dans is haar passie, die ze overigens met Marieke deelt. Drie sportieve meiden dus die naast school, opleiding en sport ook nog veel tijd in het zwembad steken.

Joanne vertelt dat ze via een maatschappelijke stage binnenkwam bij het zwembad. Dit op aangeven van haar moeder die er al vrijwilliger was. Ook kende ze het zwembad van de zwemlessen en heeft ze hier haar A, B en C zwemdiploma's gehaald. M&M hadden een andere manier van solliciteren. Middels een briefje op de balie lieten ze weten graag iets voor het zwembad te willen doen. Toen ze daarop gebeld werden met het verzoek om mee te helpen tijdens de huttenbouwdagen, zijn ze nooit meer weggegaan. Na het verzorgen van de catering tijdens de Huttenbouwdagen hielpen ze namelijk ook mee bij de zwemvierdaagse, de mini-disco en de kinderfeestjes die regelmatig plaatsvinden in het zwembad.

De laatste jaren waren de drie meiden er vooral voor 'de kassa en de patat'. Daar hoort uiteraard ook het schoonmaken bij aan het einde van de dag. Maar dat doe je met zijn allen en daarna nog even heerlijk genieten van de avond. Merel: "Samen maken we er een feestje van, heerlijk toch!".

Alle drie zijn ze het erover eens dat werken in de zomer bij het zwembad toch één van de leukste bijbanen is om te hebben in Vorden. Veel afwisseling, leuk contact met bezoekers en lekker buiten bezig zijn. Ook komend zwemseizoen zijn Joanne, Merel en Marieke weer te vinden bij het bad en dan ook langs de kant als toezichthouders.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij het zwembad? Stuur een berichtje aan info@zwembad-indedennen.nl of neem contact op met Zwembad In de Dennen via Facebook, Instagram of Twitter.