Niek Willemsen en Gerrit Dales van Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' onthullen samen met wethouder Paul Hofman (r) het bordje bij de bomen die de Lions hebben geschonken naar aanleiding van het eeuwfeest van Lions International in 2017. Foto: Jan Hendriksen
Niek Willemsen en Gerrit Dales van Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' onthullen samen met wethouder Paul Hofman (r) het bordje bij de bomen die de Lions hebben geschonken naar aanleiding van het eeuwfeest van Lions International in 2017. Foto: Jan Hendriksen

Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' schenkt Bronckhorst 33 bomen

VORDEN – Wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst heeft donderdag 7 maart in het bijzijn van de bestuursleden Niek Willemsen en Gerrit Dales van Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' op De Bleek een bord onthuld bij een van de 33 lindes die de Lionsclub aan de gemeente Bronckhorst heeft aangeboden.

Door Jan Hendriksen

Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' is sinds 1984 werkzaam in de voormalige gemeenten Zelhem, Wisch, Dinxperlo en Gendringen. Na de gemeentelijke herindeling in 2004 is dat onveranderd gebleven. Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' had in het kader van het eeuwfeest van Lions International in 2017 honderd bomen geschonken, verdeeld over de gemeenten van zijn werkgebied. De 33 bomen die voor Bronckhorst bestemd waren hebben een plaats gekregen bij De Bleek in Vorden, omdat de gemeente in Zelhem op het moment van de schenking geen geschikte locatie had. In een eerder stadium waren door de Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' in Aalten de bomen geplant aan de Bongenkamp op Kobus, in Ulft bij het nieuwe Kindcentrum en in Terborg bij de nieuwe Anton Tijdinkschool. De gezamenlijke symbolische honderdste boom werd geplant nabij het TOP Punt bij De Radstake in Heelweg in de gemeente Oude IJsselstreek, de gemeente waarin Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' haar periodieke bijeenkomsten houdt.

In de jaren na de gemeentelijke herindeling is ook de dochter Lionsclub 'Bronckhorst' opgericht waarmee dus een kleine overlap is ontstaan, die overigens in de praktijk geen enkel probleem oplevert. De Lionsclub Wisch' De Hamalandse Marken' organiseert acties en evenementen, soms om fondsen te werven voor goede doelen, soms door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan. "Wij zijn een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert en tegelijk stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen worden uitgewisseld", zo verklaart Gerrit Dales tijdens de onthulling van het bordje.

Bijeenkomsten
Twee maal per maand (op dinsdag) zijn er van de Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken' bijeenkomsten, meestal in Hotel De Ploeg in Varsseveld. Gerrit Dales: "De tweede dinsdag van de maand eten we samen en wisselen we informeel uit wat niet kan wachten. Op de laatste dinsdagavond van de maand komen we ook bij elkaar. Eens in het kwartaal is dat de huishoudelijke vergadering. De overige keren hebben we een presentatie van één van de leden of een gastspreker, bezoeken we een bedrijf of is er andere een leuke, gezellige activiteit."