Tessa gespeeld door Martine ten Arve (l) en Corien gespeeld door Marjan Buunk (r) zorgden met hun pension voor de nodige verwikkelingen. Foto: Jan Hendriksen.
Tessa gespeeld door Martine ten Arve (l) en Corien gespeeld door Marjan Buunk (r) zorgden met hun pension voor de nodige verwikkelingen. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Komische klucht Krato zorgt voor volop hilariteit

VORDEN – De Kranenburgse toneelvereniging Krato kan terugzien op twee uitermate geslaagde toneeluitvoeringen. Vrijdagavond had men een 'volle bak' tijdens de 'eigen' avond. Zaterdagmiddag speelde Krato op uitnodiging de komische klucht 'De Gouden Adonist' in het Vordense Kulturhus voor de Zonnebloem afdeling Vorden.

Door Jan Hendriksen

"Met de voorstelling voor de Zonnebloem is alle energie die we in onze voorbereidingen staken voor de voorstelling niet eenmalig en bereiken we een nog breder publiek. En dat geeft de groep een grotere voldoening", zo verklaarde regisseur en voorzitter Bertus Pellenberg zaterdagmiddag in de pauze. Er deed zich dit jaar een uniek feit voor binnen Krato. Er stond namelijk maar een man op het toneel in de komische klucht. Maar Richard Ooms wist zich prima staande te houden tussen al het 'vrouwleu' geweld in de komisch klucht in vier bedrijven van H. Fober. Daarnaast bestond de 'cast' uit maar liefst acht vrouwen. Jet Klein Nengerman (16) en Dorée Golstein (59) maakten afgelopen weekeinde hun debuut voor Krato. Het motto van de komische klucht 'De Gouden Adonis' was 'Hebben is hebben en krijgen is de kunst'. Onder dit motto leidden Corien (gespeeld door Marjan Buunk) en Tessa (Martine ten Arve) namelijk hun pension en schrokken er niet voor terug om dezelfde kamer aan twee verschillende dames te verhuren. Omdat beide gasten echter bezoek kregen van hun moeders en voor de controleur van de Gouden Adonis om er zich van te vergewissen dat alle wettelijke en andere regels werden nageleefd, moesten Corien en Tessa alle registers van hun vindingrijkheid opentrekken om niet door de mand te vallen. En de buurvrouw, die alles vanachter haar gordijntje secuur in de gaten pleegde te houden, liet zich ook niet met een kluitje in het riet sturen.

De spelersgroep van Krato bestond verder uit Hester Stevens, Anita Pierik, Miranda Beekman en Bernardet Wunderink. Souffleuse was Anneke Roelvink, de grime deed Marlies Meenks en voor het decor zorgden Dorien Groot Jebbink en Bernard Wunderink.