Koor Reborn uit Wichmond zoekt nieuwe leden

BRONCKHORST - Iedereen die graag zingt is van harte welkom om keer te komen meezingen op de repetitieavond van het Koor Reborn uit Wichmond. Zij oefent elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De hele maand april is er een open inloop op de repetitie avonden.

Het koor Reborn treedt gemiddeld vijf keer per jaar op. Voor deze optredens wil het koor haar repertoire vernieuwen. Mede met de verkoop van paaseitjes worden nieuwe muziekstukken aangeschaft. De leden van koor Reborn komen daarom vanaf 11 maart aan de deur met overheerlijke paaseitjes. De paaseitjes zijn te koop voor 2,50 euro per zakje, wie drie zakjes wil betaalt 7 euro.
Voor wie de leden met de paaseitjes heeft gemist, kan telefonisch contact opnemen met Madelon Elizen, 06-30278716 voor een afspraak om de paaseitjes te komen halen of desnoods te brengen op een tijdstip dat het uitkomt.

Neem voor vragen over de repetitie-avond contact op met secretaris Hannie Kroesen, via email hanniekroesen@live.nl of telefonisch 06-54715064.


Kinderen organiseren wandeltocht om geld op te halen voor reis

VORDEN – Vijf scouts van DGA Vorden organiseren zondag 7 april een 'Jamboree wandeltocht'. De kinderen hebben een tocht van 6 kilometer uitgezet in de bossen rond de scout-boshut aan de Hilverinkweg. De kosten voor deelname zijn vijf euro. Met dat geld willen de kinderen een deel van hun reis naar Amerika bekostigen. De vijf gaan vertrekken in juli naar de World Scout Jamboree in Virginia, Amerika.

Once in a lifetime. Dat is de reis die de vijf kinderen komende zomer gaan maken. Samen met 600 kinderen uit andere delen van Nederland vertrekken ze naar Amerika waar de World Scout Jamboree (WSJ) wordt gehouden. Tienduizenden scouts, 160 nationaliteiten, uit de hele wereld komen hier twee weken samen voor allerlei activiteiten. Kennismaken met andere culturen, samenwerking, vrienden maken en sportiviteit staan voorop.

Zelf geld verdienen
De reis er naar toe is duur en de bedoeling is dat de kinderen door klusjes te doen en activiteiten te organiseren zelf geld verdienen. Jean Gardy (14), Noëlle (13), Sten (14), Nienke (14) en Emma (14) hebben al meerdere activiteiten georganiseerd afgelopen jaar. Zo hebben ze sleutelhangers gemaakt en verkocht, op de Koningsmarkt gestaan en een pannenkoekenfestival gehouden. Nu dus een wandeltocht met daarom heen allerlei activiteiten.

Workshops en hamburgers
Op 7 april tussen 10 en 12 uur kunnen wandelliefhebbers starten vanaf het scoutinggebouw aan de Hilverinkweg 2a in Vorden. De kosten zijn vijf euro per persoon inclusief een drankje en hapje. Daarnaast kan iedereen meedoen aan verschillende workshops. Er kunnen krijtplankjes en lentepotjes worden gemaakt en er is onder andere een workshop sierknopen. De scouts bakken, hoe kan het ook anders, hamburgers. Een welverdiende Amerikaanse hap na een lekkere wandeling.


Stef Woestenenk treedt op bij Vrouwen van Nu

VORDEN - Tijdens de maandelijkse bijeenkomst Vrouwen van Nu afdeling Vorden op woensdagavond 27 maart treedt Stef Woestenenk op. De avond begint om 19.45 uur in de Herberg.

Muzikant Stef Woestenenk schreef het boek 'Loepzuiver'. Een rijk geïllustreerd boek vol muziekverhalen uit het leven gegrepen. Bij ieder verhaal interviewde Stef zijn muziekhelden. Zo logeerde hij bij de familie en bandmaten van Ronnie Lane, zat op de bank met Eric Burdon, mailde met Pete Townshend en ging op bezoek bij Bennie Jolink en Nicko Christiansen.


vrouwenvannu.nl/vorden


Themabijeenkomst Inkomstenbelasting en Toeslagen

HEELWEG - FNV Senioren houdt voor ouderen in de Achterhoek een themabijeenkomst over inkomstenbelasting en toeslagen. De bijeenkomst is op maandag 25 maart van 13.30 tot 16.00 uur bij De Radstake aan de Twenteroute op de Heelweg. Iedereen die in dit thema geïnteresseerd is, is welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan tot 15 maart bij Bennie Wieggers via bwieggers66@gmail.com.

Aan de orde komen onder andere: ziektekostenaftrek, veranderingen in de inkomstenbelasting, wijzigingen in box 3, afschaffing van de wet Hillen en de toeslagen. Daarnaast krijgt men tips bij het invullen van de aangifte 2018 en informatie over hoe het toekomstperspectief er fiscaal voor senioren uit gaat zien. De inloop is vanaf 13.00 uur, waarna voorzitter Bennie Wieggers om 13.30 uur de bijeenkomst opent. Daarna volgen twee presentaties van Enrico Doeser, instructeur van FNV Belastingen, onderbroken door een pauze. Om ongeveer 16.00 uur is de afsluiting.
FNV Senioren is één van de sectoren binnen de FNV. FNV Senioren behartigt de belangen van senioren op het gebied van (vrijwilligers-)werk, inkomen, wonen en zorg.