Er zijn diverse modelspoorbanen en bouwsels zien. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jasper Blaauw
Er zijn diverse modelspoorbanen en bouwsels zien. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jasper Blaauw

Modelspoorevenement in Zutphen

ZUTPHEN - Op 16 en 17 maart organiseert Modelspoorclub de Blokkendoos een modelspoorbeurs in de Hanzehal te Zutphen onder de naam 'Modelspoorbeurs Zutphen'. Tijdens deze beurs wordt extra aandacht besteed aan modelspoorgebouwen in model die voorheen of nu nog in en rond Zutphen staan. Openingstijden: beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Het publiek kan tijdens dit weekend weer op een vrijblijvende manier kennismaken met de hobby. Diverse mensen en verenigingen laten hier hun modelspoorbaan en bouwsels zien, van trein tot trams met een aantal nagebouwde projecten in schaal naar Nederlands voorbeeld. Zo is er onder andere een vereniging uitgenodigd die bestaande huizen en gebouwen compleet namaakt van karton. Niet zomaar, maar tot in de kleinste details op schaal 1:87. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers gratis met hun (eigen of gekochte Marklin digitale trein) hun rondjes maken op een uitgelegd sporenplan.

Steeds meer zie je bij treinevenementen een kinderhoek waar de kinderen met veel plezier kunnen spelen met een treinbaan of onder begeleiding allerlei huizen en andere dingen kunnen maken. Ook de organisatie van deze beurs wil de hobby meer onder de aandacht brengen van jongeren en zo ook meer 'jonge' leden te werven. Mede hierom heeft een van de leden een modulesysteem ontwikkeld, namelijk C-TRAK De modulen zijn 'bakken' van 54 bij 54 cm en gebaseerd op de geometrie van de C-rails van Märklin. Maar ook de rails van My World kunnen gebruikt worden. De modulebakken worden door de rails aan elkaar gekoppeld. Ook zal men laten zien hoe je met een fiets een trein in beweging kunt gaan zetten.

De beurs in de Hanzehal is opgezet door leden van Modelspoorclub De Blokkendoos. Bezoekers kunnen naast het bezichtigen van treinbanen- en projecten ook hun inkopen doen bij de vele verkopers en de gekochte treinen kunnen weer gratis worden getest bij de treinendokter. Zo zullen er nieuwe en gebruikte modeltreinen, onderdelen voor landschapsbouw, boeken, video's, elektronica en nog veel meer andere zaken te koop zijn.

Alle kinderen t/m 11 jaar (zij hebben gratis toeging, mits onder begeleiding) maken kans op een startset en een echte treinenklok(ken). Per dag worden er 2 treinsets en 4 echte treinenklokken beschikbaar gesteld en verloot. Adres: Hanzehal Zutphen, Fanny Blankers Koenweg 2 in Zutphen. Entreeprijs: 8 euro voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor meer informatie. zie de websites.


modelspoorbeurszutphen.com

facebook.com/Modelspoorbeurszutphen