Zevende nederlaag voor Vorden 1 dit seizoen

VORDEN - Terwijl de wind met windkracht 6 á 7 over het vlakke veld van Spero uit Elst woei, moesten de 22 voetballers afgelopen zondagmiddag er maar het beste van maken. Met voetbal had het allemaal niet veel te maken, want een bal door de lucht, een uittrap van de keeper, kopballen, aannames, voorzetten en schoten op doel kregen allemaal een andere wending dan bedoeld was. Aangezien Spero beschikt over de minst gepasseerde verdediging van 2I was het met deze omstandigheden helemaal moeilijk voor Vorden om er een echte wedstrijd van te maken. Met een 3-0 uitslag kon Vorden 1 haar wonden likken en zich opmaken voor de derby tegen Warnsveldse Boys op zondag 17 maart.

Bij Vorden 1 startte de 19-jarige Luuk Smit na afwezigheid van 3 maanden blessureleed weer in de basis en de 20-jarige Sven Mulder begon als rechtsback aangezien Sam Abbink was geschorst. Het was voor iedereen erg wennen en zoeken naar de juiste speelwijze, aangezien de wind dus een erg grote rol speelde in deze wedstrijd afgelopen zondag. Na een kwartier profiteerde Spero optimaal toen balverlies op het middenveld tijdens de opbouw leidde tot een prima kans alleen voor de keeper. Spero wist hier wel raad mee en via een laag en hard schot in de verre hoek werd het 1-0. Tot aan de rust was het spel verder in evenwicht maar lukte het Vorden niet om maar enigszins gevaarlijk te worden.

Na de pauze werd het direct 2-0 toen in de opbouw achterin bij Vorden 1 balverlies werd geleden en Robin Verstege in eerste instantie nog de inzet wist te keren, maar in tweede instantie kansloos was. De wedstrijd was gelopen, Spero had haar gewenste voorsprong, Vorden wilde wel en kon qua veldspel ook wel iets afdwingen, maar kreeg het simpelweg niet voor elkaar om een kans te creëren. Toen in de 77ste minuut met een uitval er ook nog eens een penalty werd gegeven en de stand op 3-0 werd gebracht, was de wedstrijd definitief beslist en kon het eerste elftal haar zevende nederlaag dit seizoen bij schrijven.


Bronckhorst Badmintont Samen gaat van start

BRONCKHORST - De vierde editie van Bronckhorst Badmintont Samen gaat deze week van start. De vier badmintonverenigingen uit de gemeente Bronckhorst hebben elkaar gevonden in het gezamenlijk organiseren van een toernooi dat in de maand maart zal plaatsvinden. De start is dinsdag 12 maart in Hengelo met de ronde herendubbel in de recreanten klasse. Op donderdag 14 maart is de herendubbel voor de competitie in Vorden. Op donderdag 4 april zullen de finales afgewerkt gaan worden in alle categorieën in de sporthal van Vorden.

Moesten de deelnemers de eerste twee edities nog twee keer in de week naar de vier verschillende sporthallen rijden, en was de derde editie een eendaags toernooi, nu is er weer een nieuwe vorm bedacht. In elke sporthal wordt een onderdeel afgewerkt, door op één avond de voorrondes te spelen. De sterktes worden in twee categorieën bepaald door een recreanten klasse en een klasse voor competitie spelers.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de wedstrijden te komen aanschouwen. Er is daarnaast op de avonden is ook ruimte om het badmintonnen eens te proberen om gratis vrij te spelen. Rackets zijn aanwezig en de aanwezige leden vertellen graag over de mogelijkheden van hun vereniging.

Speelschema recreantenklasse
Herendubbel in Hengelo: dinsdag 12 maart, 19.45 uur; Damesdubbel in Zelhem: maandag 18 maart, 20.00 uur; Gemengd dubbel in Hengelo: dinsdag 26 maart, 19.45 uur; Finales in Vorden: donderdag 4 april, 20.00 uur.

Speelschema competitieklasse
Herendubbel in Vorden: donderdag 14 maart, 20.00 uur; Damesdubbel in Steenderen: donderdag 21 maart, 20.15 uur; Gemengd dubbel in Steenderen: donderdag 28 maart, 20.15 uur; Finales in Vorden: donderdag 4 april, 20.00 uur.


www.bczelhem.nl

www.flash-vorden.nl

www.bcsteenderen.nl

www.hengelosebadmintonclub.nl


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 7 maart was in zaal Den Bremer de derde speelavond van de Laddercompetitie/Specials van Bridgeclub Bronkhorst. De uitslag van deze speelavond was als volgt.

Uitslag. Lijn A: 1. Diny Crampton en Herman Stapelbroek 64,25%, 2. Diny Hoftijzer en Riky Menting 62,58%, 3. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 57,58%, Lijn B: gedeelde 1e plaats Irene Lichtenberg en Bert Deunk alsmede Fien Biezeman en Henk Biezeman 62,50%, 3. Desiree Bosman en Johan Hilderink 59,58%. Lijn C: 1. Jenny van Wanrooij en Wim an Wanrooij 57,08%, 2. Jan Veenhuis en Joop Rutten 56,25%, 3. Hermien Veenhuis en Els Westerhof 55,83%.

Op donderdag 14 maart is de volgende speeldag in de reguliere competitie. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-53548080.