Opbrengst paardenkastanje naar De Werf en Bomenbelang

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Harry Jansen verklaarde namens Vordens Belang dat men indirect was betrokken bij het vellen van de oude monumentale kastanje doordat men 'schijven' van de kastanjeboom had verkocht, waarvoor een grote belangstelling bestond. "De opbrengst van de verkoop heeft duizend euro opgeleverd die we geschonken hebben aan Kringloopwinkel De Werf. En de keuze van Vorden voor de zilverlinden is reuze", aldus Jansen.

Gosse Terpstra van de Werkgroep Leefbaarheid Vorden had een dossier bij zich waaruit bleek dat men in 1983 de oude kastanjeboom al wilde vellen. "Maar daar hebben we destijds een stokje voor gestoken omdat bij nader onderzoek de boom nog kerngezond bleek te zijn. En zie, de boom hield het nog 35 jaar vol. We zijn ook blij met de keuze van de Vordenaren voor deze zilverlinden."

Namens Vereniging Bomenbelang Bronckhorst bracht Joost Bakker de felicitaties over. De kastanjeboom vormde bijna twintig jaar lang het logo van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst. Bakker bood aan de afgevaardigden een kaas-broodplankje van de voormalige paardenkastanje aan, die bomenbelang ook had verkocht. "De opbrengst van de 'plankjes' gaat in de verenigingskas waarmee we nieuwe bomen planten in de gemeente."

Namens Da Vinci for Hair bracht Jim Heersink de felicitaties over en hij sprak de hoop uit dat zijn kleinkinderen in de toekomst van de zilverlinden kunnen gaan genieten.


Stefan Groothuis te gast bij het Vordens Ondernemerscafé

VORDEN - Op donderdagavond 21 maart organiseert het Vordens Ondernemerscafé (VOC) de derde thema-avond van dit jaar voor leden en introducés van leden.

Te gast deze avond is voormalig topschaatser Stefan Groothuis. Hij neemt ons mee in zijn verhaal over grote diepte- en hoogtepunten. Van depressie tot olympische roem en over ambities, doorzettingsvermogen en ervaringen.

Voor deze avond is een gepaste locatie gevonden: 't AlexHuus, het verenigingsgebouw van ijsvereniging Vorden, Het Hoge 41A. De aanvang is om 18.00 uur en het programma start om 18:30 uur.

Ook benieuwd naar het verhaal van Stefan en wil je een gezellige avond beleven met het Vordens Ondernemerscafé? Geef je dan uiterlijk 19 maart op door een mailtje te sturen, of meld je aan via de website of Facebookpagina.

De kosten voor deze avond bedragen 17,50 euro per persoon, dat is inclusief eten en exclusief drinken (op eigen kosten).

Geen lid? Geen probleem, je kunt je laten introduceren door een van de leden of contact opnemen met de organisatie.


info@vordensondernemerscafe.nl

www.vordensondernemerscafe.nl

facebook.com/vordensondernemerscafe