'De poëtische Heuvel'

VORDEN - Om woensdagavond 20 maart om 20.00 uur zal de heer Ben Wagenvoort bij vereniging Oud Vorden een presentatie verzorgen met als titel 'De poëtische Heuvel'. Locatie: Zaal de Herberg. Iedereen is van harte welkom.

Historicus en folklorist Hendrik Willem Heuvel (1864-1926) was naast onderwijzer ook schrijver. Bij het grote publiek is hij meest bekend om zijn boek 'Oud-Achterhoeksch boerenleven'. De komende ledenavond laat spreker Wagenvoort (medeoprichter van de Larense Heuvel Werkgroep) zien dat Heuvel ook een poëtische kant had: zo gebruikte hij poëtische taal en noemde hij de poëzie van bijvoorbeeld Staring en Sluiter in zijn werk. Ook is er aandacht voor Heuvels vriendschap met de Vordense meesters Krebbers en Koerselman.


Afsluiting winter themadagen

WILDENBORCH - Op 16 maart wordt door de Schakel de laatste themamiddag voor dit winterseizoen gehouden in kapel de Wildenborch. Aanvang 15.00 uur. Er staat weer veel op het programma.

Zo gaat Stichting Present een presentatie geven over het werk dat zij met vrijwilligers doen om mensen in nood te helpen die het niet meer alleen redden. Iets waar wij uit naastenliefde ook wel een handje aan kunnen bijdragen (eenmalige hulp).

Verder heeft de organisatie het volgende verzorgd: Diverse puzzels over de Bijbel, sjoelen, dammen en iets creatiefs. Afsluiting rond 17.00 uur met soep en een broodje. Iedereen is welkom.

Graag uw bezoek aanmelden via: deschakel2017@hotmail.com in verband met het eten.