Basiscursus genealogie

DOETINCHEM - De Nederlandse Genealogische Vereniging verzorgt bij Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers een basiscursus genealogie, die start op 22 maart. Het betreft een cursus van vier vrijdagmiddagen vanaf 22 maart, van 13.30 tot 16.00 uur. De cursus is bij het ECAL, in de Brewinczaal op de eerste verdieping van 't Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem. De cursus kost 25 euro inclusief cursusmateriaal en koffie en thee, en 22,50 euro voor leden van de NGV. Aanmelden voor 20 maart via info@ecal.nu of via tel. 0314-787078.

Deze cursus geeft uitleg over de eerste bronnen die men bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals de bevolkingsregisters, de burgerlijke stand en de kerkelijke doop- trouw- en begraafboeken. Daarnaast behandelt de cursus de geschiedenis van de bevolkingsregistratie en leert men zoeken naar gegevens op internet en in archieven.
De cursus gaat door bij voldoende deelnemers. Deelname is alleen mogelijk na opgave. De opgave is pas definitief nadat men een bevestiging heeft ontvangen.