Diverse voertuigen presenteren zich op het trekkertrek-terrein. Foto: PR
Diverse voertuigen presenteren zich op het trekkertrek-terrein. Foto: PR Foto:

Oosterwijkse Pinksterfeesten met Trekkertrek en Oldtimerrit

ZELHEM - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt de jaarlijkse Oosterwijkse Pinksterfeesten met Trekkertrek, Oldtimerrit en Oldtimershow in Zelhem voor zowel tractoren, auto's en motoren. Dit vindt plaats op het terrein van de Oosterwijkse Pinksterfeesten aan de Hogeveldweg in Zelhem.

Programma
Zaterdag 8 juni zullen twee of drie luchtballonnen de lucht in gaan vanaf 19.00 uur. Opgave voor leden van de buurtvereniging kan nu al. Mochten er nog plaatsen over zijn dan kunnen belangstellenden zich hiervoor opgeven na 22 april. Tijdens de feestavond vanaf 20.30 uur zal de band De Boetners de feesttent op de kop zetten met nummers in het Achterhoeks dialect.

Zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) vanaf 10.00 uur zal er een tourrit plaatsvinden voor diverse oldtimer voertuigen over verharde en onverharde wegen. Bij terugkomst kan men dan een defilé rijden op het trekkertrek-terrein en zich daarna ook presenteren op het terrein (alleen presenteren op het terrein kan ook). Men kan zich hiervoor nu al opgeven via de email of door te bellen met Annie Roekevisch (06 - 573 414 07).

Vanaf 10.00 uur zullen de grote Trekkertrekwedstrijden worden gehouden voor standaard en sporttrekkers. Ook dit jaar zal er weer op drie banen getrokken worden. De inschrijving start vanaf eind maart.

Ook de jeugd hoeft zich niet te vervelen

Verder is er ook kindervermaak met onder andere schmink, zandbak en ballenbak. Voor de kinderen wordt ook een heuse traptrekker/skelter-sprint worden gehouden. Voor de oudere jeugd is er gelegenheid om met gazonmaaiers een echte sleepwagen proberen voort te trekken. Opgave is gewenst en kan via mail.

De Oosterwijkse Pinksterfeesten zullen op zondagavond worden afgesloten met een grandioze feestavond met de Perfect Showband.

Opgave kan via mail. Voor meer informatie, zie de website.


oosterwijksepinksterfeesten@gmail.com

www.oosterwijksepinksterfeesten.nl


Basiscursus genealogie

DOETINCHEM - De Nederlandse Genealogische Vereniging verzorgt bij Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers een basiscursus genealogie, die start op 22 maart. Het betreft een cursus van vier vrijdagmiddagen vanaf 22 maart, van 13.30 tot 16.00 uur.

De cursus is bij het ECAL, in de Brewinczaal op de eerste verdieping van 't Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem. De cursus kost 25 euro inclusief cursusmateriaal en koffie en thee, en 22,50 euro voor leden van de NGV. Aanmelden voor 20 maart via info@ecal.nu of via tel. 0314-787078.

Deze cursus geeft uitleg over de eerste bronnen die men bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals de bevolkingsregisters, de burgerlijke stand en de kerkelijke doop- trouw- en begraafboeken. Daarnaast behandelt de cursus de geschiedenis van de bevolkingsregistratie en leert men zoeken naar gegevens op internet en in archieven.

De cursus gaat door bij voldoende deelnemers. Deelname is alleen mogelijk na opgave. De opgave is pas definitief nadat men een bevestiging heeft ontvangen.