Houtinzameling paasvuur Kranenburg

KRANENBURG - Zaterdag 23 maart wordt er weer snoeihout ingezameld voor het paasvuur in Kranenburg. Voor de laatste keer dit jaar opent de stichting CCK hiervoor het terrein aan de Bergkappeweg.Snoeihout tot een dikte van 10 centimeter en zonder kluit is toegestaan. Het storten van snoeihout is gratis. Het terrein is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het paasvuur wordt zondag 21 april om 20.00 uur ontstoken.


Dialect bij de Seniorensoos

VIERAKKER - De heer J. Eppink uit Steenderen zal bij seniorensoos Vierakker-Wichmond verhalen in dialect komen vertellen. Iedereen is van harte welkom om dinsdagmiddag 26 maart naar het Ludgerusgebouw in Vierakker te komen. Aanvang 14.30 uur. Zaal open vanaf 14.00 uur. Koffie en thee staan klaar.


Vrouwengroep creatief aan de slag

WICHMOND - Op woensdag 17 april gaat de oecumenische vrouwengroep Wichmond Vierakker creatief aan de slag. Bloemisten Anja Langwerden en Elke ter Maten komen dan voor hulp en advies bij het maken van paasbloemstukjes. Opgave vooraf is wenselijk. De avond wordt gehouden in het Withmundi gebouw aan de Dorpsstraat in Wichmond, vanaf 19.30 uur is er koffie/thee, wij beginnen om 19.45 uur.


Computercursus Klik & Tik

REGIO - Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt Bibliotheek West-Achterhoek de cursus Klik & Tik aan. In de vestigingen in Doetinchem, Doesburg, Hengelo, Vorden en Zelhem starten vanaf 18 maart weer cursussen. Er zijn nog plaatsen vrij. Deelname is gratis, dus schrijf snel in want vol is vol.

Deelnemers leren typen op de computer, schrijven met Word, Internetten en e-mailen. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten waarin op eigen tempo wordt gewerkt. Deelnemers krijgen een cursusboek en een koptelefoontje. Tijdens de cursus werken de deelnemers begeleid zelfstandig en maken gebruik van de programma's van oefenen.nl.

Aanmelden kan telefonisch via de Klantenservice of via de website.


0314 - 333 445

www.biebnieuws.nl


Sporten voor gehandicapten niet vanzelfsprekend

REGIO - In de week van 31 maart tot en met 6 april gaat de landelijke collecteweek voor Fonds gehandicaptensport weer van start. Ook in Vorden, Wichmond en Kranenburg wordt een collecte gehouden.

In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Voor gehandicapten is sporten helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Denk aan bijvoorbeeld sport- en spelmateriaal of de sport accommodatie, sportrolstoel of een tillift. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld.

Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte om zoveel mogelijk geld op te halen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan. Geef daarom tijdens de collecteweek aan de collectant.


Geslaagde NLDoet dag bij zwembad In De Dennen

VORDEN - Op zaterdag 15 maart was er de mogelijkheid om je als vrijwilliger in te zetten om zwembad In de Dennen weer klaar te maken.

Ondanks het beroerde weer waren er toch zo'n 25 vrijwilligers die onder de leiding van bedrijfsleider Frank Loda diverse klussen aangepakt hebben. In de regen werd een begin gemaakt met het spic en span maken van de minigolfbaan en werd er gegraven om een nieuwe kabel te trekken voor de speakers bij het zwembaden. Ook is een oud houten speeltoestel opgeruimd en de vrijgekomen plek gereed gemaakt voor een nieuwe. Het onkruid en de dennenopslag van het veld met de zonnecollectoren is verwijderd en de kantine kreeg een flinke opfrisbeurt.

De voortreffelijke lunch werd verzorgd door Bakkerij Joop, Keurslager Vlogman, Reinier's groente en fruit, Echte Bakker Van Asselt en AH Grotenhuys. Na de lunch bleef het gelukkig droog en ging iedereen er weer volop tegenaan om de aangepakte klussen af te maken. En zo werd NLDoet 2019 bij zwembad In De Dennen, ondanks het slechte weer een zeer geslaagde dag.