Tijdens de kick-off zal onder leiding van Berend Veneberg de onderdelen voor de komende editie worden uitgelegd. Foto: PR.
Tijdens de kick-off zal onder leiding van Berend Veneberg de onderdelen voor de komende editie worden uitgelegd. Foto: PR. Foto:

Krachten meten op diverse onderdelen

Sterkte Man van Vorden, dit jaar met kick-off bij Indoor Sport Vorden

VORDEN – Vorden staat op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei weer in het teken van de Sterkste Man van Vorden. Gezamenlijk organiseren sporthal 't Jebbink en de Vordense Evenementen Stichting (VOEST) inmiddels voor de derde maal dit evenement bij sporthal 't Jebbink. De derde editie zal worden gejureerd door onder andere de voormalige Sterkste Man van Europa (2000) en zevenvoudig Sterkste Man van Nederland: Berend Veneberg.

Berend Veneberg (Den Ham 1963) is een voormalige Nederlandse powerlifter. Hij heeft zeven keer de titel Sterkste Man van Nederland gewonnen. In die tijd was Wout Zijlstra (jury en presentator van de Sterkste Man van Vorden 2017) zijn grootste concurrent. Zij waren aan elkaar gewaagd en soms won Veneberg slechts met één enkel punt verschil de titel van Sterkste Man van Nederland. In 1998 werd hij samen met Zijlstra in Hardenberg benoemd tot het Sterkte Team van de Wereld en won Veneberg in 2000 de titel Sterkste Man van Europa. Tegenwoordig is hij scheidsrechter en organisator bij de 'Sterkste Man van Nederland'-wedstrijden.

Nieuw dit jaar is de kick-off van Sterkste Man van Vorden op vrijdag 29 maart om 20 00 uur bij Indoor Sport Vorden aan de Overweg 16 in Vorden. Tijdens deze kick-off zullen onder leiding van Berend Veneberg de onderdelen voor de komende editie van 2019 worden uitgelegd. Dit geeft de (potentiële) deelnemers de gelegenheid zich gericht te kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Daarnaast verlaagt dit de drempel voor potentiële deelnemers die mogelijk twijfelen over hun deelname, omdat zij in aanloop naar de wedstrijd kunnen wennen aan de onderdelen waarop gestreden gaat worden tijdens de wedstrijd op 30 mei.

Er wordt de mogelijkheid geboden om in verschillende competities deel te nemen zoals: Vrouwen, mannen en 35/40+ categorie. De onderdelen zullen voor alle categorieën hetzelfde zijn waarbij verschil wordt aangebracht in gewicht. De onderdelen voor de editie van 2019 zijn vastgesteld op deadlift, boomstam tillen, voertuig trekken, klimrek, 'Monkey Swipe', meeste bakstenen heffen en aanhanger laden.

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 29 maart om 20.00 uur bij Indoor Sport Vorden. Tevens is er vanaf dan de mogelijkheid zich in te schrijven voor de wedstrijd. Meer informatie: volg de Facebookpagina van VOEST of zie de website.


www.voest.nu