Tourfietsers kunnen hun hart ophalen

Vervolg van voorpagina

VORDEN - De 110 kilometer is een must voor de fanatieke toerfietser, met dit jaar extra klimmetjes in Arnhem waaronder de Schietbergseweg, sinds de Giro bekend als de muur van Maarten Tjallingii. Vervolgens over de Emma Pyramide en een mooie lus in Velp en Arnhem -Noord met vele klimmetjes. Na de verzorgingspost wordt de route vervolgd via de beruchte Kluizenaarsweg richting de Posbank, waarna men terugkeert naar Vorden.

De 80 kilometer volgt voor een groot deel de 110 kilometer route, maar de pittige klimmetjes worden overgeslagen. De route gaat via Wichmond door de Bakerwaard richting Bronckhorst en daarna naar Doesburg. Via de Lange Juffer en de Carolinahoeve gaan de fietsers ook naar de Posbank om vervolgens bij de verzorgingspost in Velp aan te komen. Na de pauze wordt de route vervolgd over de mooie klinkertjes van de Kluizenaarsweg weer richting de Posbank. Vanaf Cortenoever via het mooie fietspad langs de IJssel richting Vorden.

Deelname
Het rijden van deze tocht is voor iedereen mogelijk. Men hoeft niet speciaal lid te zijn van een fietsvereniging. Deelname kost 5 euro. Fietsers, lid van de NTFU, betalen 4 euro. Er ligt een gedetailleerde routebeschrijving bij de inschrijving klaar. Er is geen voorinschrijving mogelijk en beide route zijn gepijld.

Voor meer informatie, zie de website.


www.vrtcvorden.nl


Swingen in Theater
Onder de Molen

LINDE - The Swinging Dutchman treedt zondag 24 maart op in Theater Onder de Molen, Lindeseweg 29 in Vorden (Buurtschap Linde). Aanvang 15.00 uur.

The Swinging Dutchman treedt op in de duo bezetting met Robbert van Ark en Nico Penners. Twee zeer ervaren muzikanten die al jaren de liefde delen voor de swing- en jazzklassiekers uit het begin en midden van de vorige eeuw. Met gitaar, zang, foodrums, klarinet en sax geven ze hier een eigen twist aan. The Swinging Dutchman spelen ook zwoele bossa's. Van fluisterzacht en intiem tot swingend en luid. Alle bekende songs zijn opgenomen in het repertoire van The Swinging Dutchman.

Entree 10 euro.


Proef de lente in het
Kulturhus

VORDEN - Al een aantal jaren wordt de herfst in het Vordense Kulturhus ingeluid met het proeven van een Grolsch bokbiertje, met een drankje en een goede band. En men heeft besloten om met de lente hetzelfde te doen. Daarom is iedereen op zondagmiddag 31 maart vanaf 15.00 uur van harte welkom om het eerste glaasje lentebok te komen proeven in het Kulturhus.

Geen liefhebber van deze speciale bieren? Een heerlijk koel Grolsch biertje van de tap en andere drankjes zijn er ook. De coverband 'Might B Loud' zorgt voor de muziek. Deze band heeft een zeer gevarieerd repertoire van bekende nummers, oud en nieuw, melodieus en swingend.

De toegang is gratis.