Ook veel eigen leden van de VRTC de 8 Kastelenrijders namen deel aan de Lentetocht: Foto: Paul Harmelink
Ook veel eigen leden van de VRTC de 8 Kastelenrijders namen deel aan de Lentetocht: Foto: Paul Harmelink Foto:

Prima fietsweer tijdens Lentetocht VRTC de 8 Kastelenrijders

VORDEN – De weergoden waren de Vordense Rijwiel en Tour Club de 8 Kastelenrijders zondag 24 maart goed gezind. Na drie verregende zondagen in maart was het nu prima fietsweer. Dat bleek ook wel uit het aantal deelnemers. Ruim vierhonderd fietsliefhebbers wisten de inschrijving bij De Herberg te vinden voor de start van de Lentetocht.

Het was eerst nog wel wat koud, maar rond 11.00 uur was het lekker vertoeven op het terras van de verzorgingspost van voetbalclub Veluwezoom in Velp. De organisatie kreeg hier vele complimenten toebedeeld van de fietsers over de mooie route. Vooral de klimmetjes in Arnhem-Noord werden gewaardeerd (waaronder de klim door Geitenkamp). Ook de perfecte organisatie van de dames van de Veluwezoom bij de verzorgingspost werd genoemd. Al met al kan de organisatie terugkijken op geslaagde fietsdag.


Dash nadert koploper tot 1 punt

VORDEN - Het had gekund, gedeeld eerste komen te staan. Maar dat lukt de meiden van Dash 1 afgelopen zaterdag toch net niet. De inhaalwedstrijd tegen SVI D1 leverde dankzij een fraaie 1-3 zege uiteindelijk 'slechts' vier punten op, waardoor Dash op 1 punt achterstand op de leider uitkwam.

Het eerste damesteam van de Vordense club hoefde niet heel ver weg, het was naar Zwolle slechts vijftig minuten reizen. Dat was ook te merken aan het aantal meegereisde supporters.
De prognose van de Nevobo voor deze wedstrijd was een 2-3 overwinning voor Dash, maar hier wilden de Vordense volleybalsters geen genoegen mee nemen. En SVI speelde nog voor de punten om weg te komen van de 10de plek, dus er werd hard gestreden voor elke bal.
De eerste set begonnen de rood-zwarten meteen goed. De servedruk lag er vol op en de tegenstander had daar moeite mee. De servepass lag redelijk en er kon goed gescoord worden. SVI kwam nog even terug, maar de Dash-meiden lieten zich de kop niet gek maken en speelden de set overtuigend uit: 18-25. De tweede set was er een met ups en downs, maar desondanks wist Dash zich steeds terug te knokken. Dit is ook de investering die dit seizoen gemaakt is, door de verjonging die binnen de vereniging is uitgevoerd. Er werden aan beide kanten mooie punten gescoord en verdedigd. Maar gelukkig wist Dash ook hier aan het langste eind te trekken 23-25.
De derde set is er altijd een op zich. Aangemoedigd door het publiek streden de Dash-meiden voor elk punt, met in het achterhoofd die volle 5 punten en die eerste plek. Er werd plezier gemaakt in het veld en de tegenstander maakte in de eindfase wat meer persoonlijke fouten, 22-25. Nu de wedstrijdwinst binnen was werd het tijd voor het toetje, de volle vijf punten. Een achterstand van vier punten in de vierde set was voor de 20 ingehaald en er kwamen zelfs een paar matchpoints op het scorebord. Met een blok dacht Dash er een verzilverd te hebben, maar het overigens goed fluitende scheidsrechtersduo zag de bal uit. Vervolgens wisten de Vordense dames de overige matchpoints niet te verzilveren en ging de set uiteindelijk met 27-25 naar SVI.

Met één punt achter op de koploper en nog twee wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. Op zaterdag 6 april is in de eigen thuisbasis 't Jebbink de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Aanvang 18:00 uur.

Een Vordense aanval. Foto: PR