Het voltallige team van Rouwenhorst Tuinmachines, met Petra Kaales (zittend) en Jeroen Kaales (staand rechts). Foto: Rob Weeber
Het voltallige team van Rouwenhorst Tuinmachines, met Petra Kaales (zittend) en Jeroen Kaales (staand rechts). Foto: Rob Weeber Foto:

Rouwenhorst Tuinmachines heeft nieuwe eigenaar

BARCHEM - Het bedrijf Rouwenhorst Tuinmachines uit Barchem werd in 1998 opgericht door Gerrit en Yvonne Rouwenhorst. Gerrit startte vanuit de boerenschuur naast het ouderlijk huis, maar die ruimte bleek in 2002 al te klein. Er volgde nieuwbouw, gevolgd door wederom een uitbreiding in 2011. Met de groei van het bedrijf nam ook het assortiment toe en anno 2019 is Rouwenhorst een belangrijke leverancier van onder andere bosgereedschap, park- en tuinmachines van het Zweedse topmerk Husqvarna. Begin januari werd het bedrijf overgenomen door Jeroen en Petra Kaales.

Door Rob Weeber

Jeroen Kaales werkte al dertig jaar met het merk Husqvarna toen hij de kans kreeg om zijn droom waar te maken, een eigen zaak. Het werd Rouwenhorst Tuinmachines uit Barchem. "Ik ben blij dat ik met Husqvarna kan blijven werken, een betrouwbaar merk met een uitstekende, technische reputatie. Het onderscheidt zich voor mij door zaken als de knikbesturing op de machines, de korte draaicirkel, het opklapbare draaisysteem, het gemakkelijke reinigingssysteem en de aanbouwdelen. De goede contacten en bekendheid met Husqvarna maken de start voor ons makkelijker. Een eigen zaak is toch anders dan voor iemand werken. Er komen veel nieuwe dingen op je af. Petra bijvoorbeeld houdt zich bezig met de boekhouding, een nieuw terrein, maar het gaat haar gelukkig goed af. Ook ik heb andere verantwoordelijkheden. In mijn vorige baan was ik veel onderweg, maar nu sta ik hoofdzakelijk in de showroom. Naast de verkoop doen we ook het volledige onderhoud van alle machines en het is belangrijk dat de medewerkers daar hun werk niet steeds hoeven te onderbreken. Gelukkig ook hebben we een fijn team medewerkers. Gerrit en Yvonne hadden al een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst en wij vinden dat net zo belangrijk. Onze klantenkring is divers en bestaat uit hoveniers, landgoedeigenaren, gemeenten et cetera. Alle machines worden door ons gehaald en gebracht voor onderhoud. Dat is een extra stuk service dat gewaardeerd wordt. Bovendien zijn wij in Barchem volledig ingericht voor het elk type onderhoud."

Op vrijdag 12 april wordt de overname officieel gevierd. Vanaf 16.00 uur die dag is het bedrijf gesloten. Van 19.00 tot 22.00 uur zijn klanten en andere geïnteresseerden welkom in het bedrijf voor een hapje en een drankje. Dan kan ook afscheid worden genomen van Gerrit en Yvonne Rouwenhorst en kennis worden gemaakt met Jeroen en Petra Kaales. Het bedrijf is te vinden aan de Zwarteveenweg 1-B, Barchem.

Aanbieding
Om het heuglijke feit van de overname te vieren, is het de hele maand april feest. Wie in deze maand een Husqvarna rider type 216T AWD jubileummodel aanschaft, krijgt een Husqvarna accutrimmer type 115 iL cadeau. Voor meer informatie over het bedrijf en het assortiment kan men terecht op de website.


www.rouwenhorstbarchem.nl