Met de koop van het Rabobank pand gaan voor Monique en John van der Voort een langgekoesterde wens in vervulling. Foto: Jan Hendriksen.
Met de koop van het Rabobank pand gaan voor Monique en John van der Voort een langgekoesterde wens in vervulling. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Rabobank is blij dat voor het gebouw een nieuwe bestemming is gevonden

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek is blij dat er voor het prachtige, maar grote gebouw, een nieuwe bestemming is gevonden want de afgelopen tijd zaten de Rabobank medewerkers wel erg ruim in hun 'bankjasje'. Vrijwel alle diensten worden nog altijd fysiek aangeboden, maar in toenemende mate gebruiken ook klanten van de Rabobank de online en mobiele kanalen. Directievoorzitter Hans van de Guchte van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek: "Bij een hypotheek zien we bijvoorbeeld dat veel klanten online hun hypotheekdossier maken en vervolgens fysiek op afspraak komen voor het afsluiten. Voor servicegerichte handelingen voorzien de online en mobiele kanalen, met mogelijkheid tot direct persoonlijk contact op afstand, ofwel digitaal dichtbij. Even binnenlopen kan nog altijd, maar het gebeurt steeds minder. Ons huurcontract in Vorden liep af en dat is altijd een goed moment om te kijken wat je als organisatie nu echt nodig hebt aan ruimte. We zijn blij dat zowel de geldautomaat als de stortautomaat en sealbagautomaat op de huidige locatie gevestigd blijven. We gaan de komende tijd onderzoeken, hoe en in welke vorm we de overige dienstverlening na 1 januari 2020 in Vorden voortzetten. Tot die tijd bieden we op de vertrouwde wijze onze dienstverlening aan."

Procedures
Op welke termijn volgend jaar de nieuwe supermarkt open gaat, kunnen Monique en John van der Voort nog niet aangeven. "In de komende periode gaan we alle procedures afhandelen om zo snel mogelijk operationeel te kunnen zijn. Maar wanneer precies de deuren van de derde supermarkt in Vorden opengaan kunnen we nu nog niet aangeven", aldus Monique van der Voort.


Marktvereniging Vorden is in gesprek met een potentiële nieuwe slager

Vervolg van voorpagina
Door Jan Hendriksen

VORDEN - "We hebben een van onze twee verkoopwagens verkocht. We hebben de markten die qua reisafstand het verst van Hattemerbroek aflagen afgestoten. We blijven met de andere verkoopwagen de markten in Hattem, Wezep, IJsselmuiden en 't Harde bezoeken. Vorden was een goede markt voor ons. Maar je maakt keuzes. Hoe jammer dat ook is voor onze vaste Vordense klanten", zo verklaart eigenaar Jaap ter Weele in een reactie.

Vorige week vrijdag werden de medewerkers Gerrit van Renselaar (64) uit Nunspeet en Hermien Kempers uit Markelo van Marktslager Ter Weele, die beiden steevast wekelijks in Vorden waren te vinden, door voorzitter Rein de Heus en de bestuursleden Jans Jimmink en Ina Scheffer van Marktvereniging Vorden bedankt voor de jarenlange prettige samenwerking. Uit handen van het drietal ontvingen Van Renselaar en Kempers een boeket bloemen en een attentie. "Het is jammer dat jullie van de Vordense markt verdwijnen. Maar we hebben begrip voor de genomen beslissing van Ter Weele", aldus Rein de Heus. Ook werden Van Renselaar en Kempers spontaan door diverse vaste klanten bedankt voor de prettige service in al die jaren. "We gaan jullie missen", aldus een vaste Vordense klant die een kleine attentie voor het tweetal had meegenomen.

Marktvereniging Vorden is momenteel in gesprek met een potentiële nieuwe slager om de open plaats op de markt opnieuw in te nemen. "Hopelijk kunnen we die binnenkort presenteren", zo verklaarde De Heus.


ReumaNederland haalt 1490,32 euro op in Vorden en Kranenburg

VORDEN/KRANENBURG - ReumaNederland bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Vorden en Kranenburg voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 18 tot en met 23 maart 2019 hebben de collectanten met elkaar in totaal 1490,32euro waarvan 526,88 euro in Kranenburg is opgehaald.

Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.

Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om reuma de wereld uit te helpen. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

Steunen kan via bankrekeningnummer: NL02RABO0357674812, Amsterdam.


www.reumanederland.nl