Concours Hippique

VORDEN – In Vorden wordt op zaterdag 6 en zondag 7 april weer de eerste wedstrijd voor het buitenseizoen georganiseerd door Rijvereniging en Ponyclub de Graafschap.

"Vorig jaar hebben we dit evenement voor het eerst bij onze eigen locatie aan de Hamelandweg georganiseerd. Dit is de deelnemers en ons zo goed bevallen dat ook dit jaar het concours hippique zal plaatsvinden bij onze rijhal aan de Hamelandweg 2", zo verklaart Jorien Papen van Rijvereniging en Ponyclub de Graafschap.

Op zaterdag 6 april beginnen de paarden en pony's vanaf 9.00 uur met de dressuurwedstrijden in de klasse B t/m ZZ Licht. Op zondag 7 april zullen de gehele dag vanaf 9.00 uur de pony's starten in het springen (klasse B t/m ZZ) en de dressuur (klasse B t/m L1). Ook zullen de kleinste pony-combinaties starten in de Bixie rubrieken.

Twee weken later in het paasweekend organiseert Rijvereniging en Ponyclub de Graafschap.op zaterdag 20 en Tweede Paasdag (maandag) 22 april ook een oefencross. Jorien Papen: "Al vele jaren organiseerden we voor onze eigen leden in het najaar een samengestelde wedstrijd. Enkele jaren geleden hebben we besloten om ook niet-leden de gelegenheid te geven om van onze mooie cross te genieten. Wij organiseren nu twee maal per jaar (voor- en najaar) een oefencross. Paarden- en pony combinaties zullen dan, na een springparcours in onze rijhal te hebben verreden, een crossparcours over natuurlijke hindernissen, inclusief waterbak, door de bossen en over het weiland bij onze rijhal rijden. Voor belangstellenden is deze cross goed te volgen doordat de vele hindernissen zijn te bekijken vanaf het centraal gelegen weiland."