De familie Nijenhuis uit Vorden won een rondrit in Borculo met de brandweerauto. Foto: Jan Hendriksen.
De familie Nijenhuis uit Vorden won een rondrit in Borculo met de brandweerauto. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Volop lentekriebels op
Medler fair

MEDLER - Iedereen krijgt ze en er is bijna niemand die er niet blij van wordt. Lentekriebels zijn voor veel mensen niet alleen de bevestiging dat het voorjaar is begonnen, maar ook het signaal om het roer om te gooien en weer naar buiten te gaan. En dat was precies wat er zondag gebeurde tijdens de achtste editie van de Medler Lente Fair. De toeloop van publiek was groot.

Door Jan Hendriksen

Nieuw was dit jaar dat het publiek tijdens de fair een ritje kon maken in een van de twee oldtimer brandweerauto's afkomstig uit het Brandweermuseum in Borculo. Met veel enthousiasme ontvingen de vrijwilligers van het museum Gertie Voskamp uit Ruurlo en Paul Wentink uit Neede de fairbezoekers aan de Onsteinseweg bij de ingang van het bedrijfsterrein van Elweco-Medo. De twee brandweerauto's, een tankautospuit en een manschappenwagen, reden af en aan om het publiek te laten genieten. Maaike Nijenhuis uit Vorden, die met haar drie kinderen Roos (6), Diën (5) en Mace (1) naar de fair was gekomen, werd door Gertie Voskamp verrast met een prijs. Die won ze omdat ze de Facebook-pagina's van het Medler Lente Fair en die van het brandweermuseum had geliket. "Jullie mogen met acht personen naar het museum in Borculo komen waar jullie een rondrit wordt aangeboden."

Snuisterijen
Intussen incasseren de Medlernaren Anna Otten (16), Ghylian (16) en Quincy Bobbink (19) achter in de hal de nodige euro's met de verkoop van de snuisterijen die het drietal heeft verzameld. "Waar hebben jullie dat allemaal vandaan", vraagt een bezoekster aan Quincy. "Onze opa is vorig jaar overleden. En veel van de oude spulletjes van opa en van oma, die in 2011 is overleden, hebben we nu te koop." Oude puzzels, boeken en hondenbeeldjes, ze gaan grif van de hand. Verder tonen en verkopen tal van lokale en lokale en regionale ondernemers, verenigingen en hobbyisten hun producten. De natuurlijk worden de 'lentekriebels' aangewakkerd door de lammetjes die er te zien waren en voorjaarsbloeiers die er te koop waren. De ijscokar deed goede zaken.

Afhankelijk
De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op een zeer geslaagde fair. "En of we volgend jaar hier weer staan? Dat weten we niet. De coöperatieve werktuigenvereniging Elweco-Medo heeft sinds 1 april haar bedrijfsactiviteiten in Medler verplaatst naar Exel. N
u de bedrijfsgebouwen en het -terrein in de verkoop staan, zijn we afhankelijk van de eventuele nieuwe eigenaar(en)/exploitant(en). Zo niet dan moeten we op zoek naar een alternatief", aldus bestuurslid Erna Otten van Stichting Oranjefeest Medlertol. Maar de stichting, die sinds 2012 voor de organisatie van de fair tekent, hoopt dat zij in de toekomst van deze locatie gebruik kan blijven maken.

Natuurlijk ontbraken de voorjaarsbloeiers niet op de Lentefair. Foto: Jan Hendriksen,
Een ritje met de brandweerauto leverde veel plezier op. Foto: Jan Hendriksen.