Nadé Mombarg (r.) en Jasmijn Seubring (l.) met hun trainster Jolien Groot-Roessink. Foto: PR
Nadé Mombarg (r.) en Jasmijn Seubring (l.) met hun trainster Jolien Groot-Roessink. Foto: PR

Turnsters Jasmijn en Nadé gaan voor nieuwe uitdaging

HENGELO - Jasmijn Seubring en Nadé Mombarg van turnvereniging Achilles uit Hengelo stappen na advies van hun selectietrainster Jolien Groot-Roessink over naar een andere turnvereniging.

De reden hiervan is dat Jolien van mening is dat deze beide turnsters het niveau van een hogere tweede divisie in de nabije toekomst aan zouden kunnen. Aangezien Achilles tot aan de huidige derde divisie hun trainingen kan verzorgen werd er door de beide meisjes 'verder gekeken'.

De keus viel op VGV Varsseveld waar de meiden drie proeftrainingen hebben gevolgd om wederzijds te bezien of de meiden daar 'op hun plek' zijn. Zowel de meiden als de leiding van VGV waren enthousiast. De leiding van VGV sprak zelfs uit dat het een enorme prestatie van Achilles is dat ze deze meiden met vier uur selectietraining per week, inclusief op- en afbouw van toestellen, tot op dit niveau hebben weten te brengen. De vooruitstrevende instelling van hoofdtrainster Jolien en de werklust van Jasmijn en Nadé hebben hier zeker aan bijgedragen. In Varsseveld gaan de meiden negen uur per week trainen.

"Als waardering van VGV naar Achilles toe zullen de meiden bij de wedstrijden uitkomen voor VGV-Varsseveld/Achilles-Hengelo omdat de belangrijke basis bij Achilles is gelegd," aldus VGV. Bij deze basis waren ook Betty Lassche, Joyce Lieverdink, Bianca Lebbink en vele andere hulpen en begeleiders uit de selectiegroep betrokken.

Inmiddels hebben Jasmijn en Nadé afscheid genomen van hun medeturnsters en leiding van Achilles. Dit viel hen toch wel zwaar omdat ze toch al zes jaar met enorm veel plezier bij Achilles hebben geturnd, maar hun gedrevenheid zorgt er voor dat ze toch het hoogst haalbare van hun eigen kunnen willen ontdekken. De uitdaging is begonnen.


Vlootpredikant Gert Pennekamp vertelt over zijn werk voor PCOB-afdeling

VORDEN - De PCOB-afdeling kwam donderdag 28 maart bijeen voor een Paasviering. Voorzitter Chrisje Tuitert-Gotink heette de vele aanwezigen hartelijk welkom. In het bijzonder vlootpredikant Gert Pennekamp uit Sneek. De voorzitter hield een paasmeditatie over de goede Paasmorgen van een torenhaan. Deze staat op het puntje van het kruis en geeft ons licht in de duisternis.

Hierna werd 'Zolang er mensen zijn op aarde' gezongen. Ook hadden zich 3 nieuwe leden aangemeld, waardoor het aantal weer 150 is. Dit werd met gejuich begroet.

Hierna was het woord aan vlootpredikant Gert Pennekamp. Hij werk namens de PKN als geestelijk verzorger in de Krijgsmacht bij de Koninklijke Marine. Hij draagt ook een militair uniform om één te zijn met zijn manschappen. Hij vertelde beeldend over zijn werk, toegelicht met dia's. Evenals de militairen maakt hij ook diverse uitzendingen mee, zoals naar Afghanistan en Irak. Ook hij moet net als de manschappen de opleiding volgen die bij zo'n missie hoort. Hij liet het verblijf op een onderzeeër, met zeer beperkte leefruimte, zien. De vlootpredikant is in feite burger, geen militair. Hij probeert een luisterend oor te zijn voor zijn manschappen en gaat ook in diensten voor.

De aanwezigen gaf hij op een humoristische wijze kijk op de vele aspecten van vlootpredikant. Namens de aanwezigen ontving hij een verdiend applaus en een presentje van de voorzitter. De voorzitter wekte de aanwezigen op voor de volgende bijeenkomst op 25 april met een muziekgroep met meezingliederen. Op vrijdag 17 mei zal het voorjaarsuitstapje naar de glasblazerij in Laren plaatsvinden met een etentje in restaurant Langenbarg. Opgeven hiervoor bij de penningmeester.