Aquarel van Lon Godin. Foto: PR
Aquarel van Lon Godin. Foto: PR Foto:

Experimenteel werk in waterverf

VORDEN - Hydrography VII is de titel van de nieuwe expositie in Galerie Agnes Raben waarin abstract, experimenteel werk in waterverf wordt getoond van zeven beeldend kunstenaars. Het zijn Ine Dammers, Iemke van Dijk, Henriëtte van 't Hoog, Lon Godin, Irene van de Mheen, Marena Seeling en Werner Windisch. Hydrography VII wordt zondag 7 april geopend door Henriëtte van 't Hoog. Van 8 april t/m 12 mei is de expositie open voor publiek op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 -17.00 uur. Zie ook onderstaande website.

Sinds 2013 maakt een groep beeldend kunstenaars onder de naam Hydrography in wisselende samenstellingen internationale exposities. De kunstenaars voelen zich uitgedaagd door het 'traditionele' imago van waterverf en de andere mogelijkheden die dit materiaal ook biedt. Zij zoeken naar nieuwe wegen om het publiek te verrassen met een ongewone visie op de mooiste verf die er volgens hen is. Aquarelverf is pure kleur waaraan de gebruiker water toevoegt. Maar omdat elk pigment een eigen soortelijk gewicht heeft, gedraagt elke kleur zich net even anders. Uiteindelijk is de verf dan ook de baas.
In de zoektocht naar mogelijkheden werkt Ine Dammers op 'dibond', een materiaal dat de verf afstoot. Iemke van Dijk schildert op het dunne kwetsbare rijstpapier, Henriëtte van 't Hoog giet de waterverf uit een bakje in een soort van ritme op het papier en Lon Godin maakt naast video van druipende waterverf ook 'gewone' aquarel op papier. Irene van de Mheen vertaalt haar 'ruimte'-tekeningen in waterverf, Marena Seeling abstraheert waarnemingen van het landschap waardoor ze geraakt wordt en de Duitse Kunstenaar Werner Windisch laat dikke vellen papier zich volzuigen met kleur. Daarna vouwt hij deze tot abstracte ruimtelijke objecten die door schaduw en lichtval diepte krijgen.

www.galerieagnesraben.nl