In totaal staan er 80 verschillende acts op het programma. Foto: PR
In totaal staan er 80 verschillende acts op het programma. Foto: PR Foto:

Programma Mañana Mañana is compleet

VORDEN - Er zijn 21 nieuwe namen geboekt voor Mañana Mañana. In totaal staan er 80 verschillende acts op het programma.

The She's komen vanuit de Verenigde Staten naar Vorden met garagepop / rock-'n-roll. Deze vier meiden brengen een uniek geluid wat doet denken aan pop- en surfbands uit de jaren '60. Beeldend kunstenaar en muzikant Jan Verstraeten (BE), bekend van Charlie Jones' Big Band, staat ook op één van de zeven podia die het festival rijk is.

Verder geprogrammeerd: The Calicos. Dit Antwerpse sextet won Humo's Rock Rally 2018 en plaatste zich in het rijtje met voorgaande winnaars zoals Novastar, Goose en Whispering Sons. Technocabaretduo Matroesjka is ook geboekt; dikke beats met harde grappen en typetjes in vlijmscherpe sketches. Kijk voor het volledige programma op de website. Het programma van Mañana Mañana draait om het ontdekken van bijzonder theater en nieuwe, verrassende muziek van (inter)nationale artiesten en opkomende bands.

Het vindt plaats van 13 tot en met 16 juni bij Kasteel Vorden. Fata Mañana, zaterdag- en zondagkaarten zijn uitverkocht. Vrijdag-, camping-, camper- en driedagenkaarten zijn te koop via de website.


www.mananamanana.eu


Klootschiettoernooi in de Wildenborch

WILDENBORCH - Ook dit jaar organiseert klootschietvereniging 'de Wildenborch' weer een klootschiettoernooi en wel op paaszaterdag 20 april. Het toernooi gaat om 13.00 uur van start vanaf Kapel de Wildenborch, Kapelweg 1 te Vorden. Er is gekozen voor een parcours dat geheel uit asfaltwegen bestaat. Dit parcours bevindt zich wel op ongeveer vier kilometer van de kapel (denk dus aan vervoer).

Deelnemers kunnen zich als team inschrijven in de volgende klassen: dames, heren en gemengd. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf personen. Alle soorten kloten zijn toegestaan behalve hondenkloten. Eventueel zijn er kloten te huur. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro per team. Hierbij inbegrepen een gratis kopje koffie. Na afloop van het rondje klootschieten kan er in de Kapel genoten worden van een drankje en een hapje.

Inschrijven van de teams kan vóór de start vanaf 12:30 uur in de Kapel de Wildenborch. Informatie en eventuele opgave via: Jacques van Hooijdonk 0575 - 556 532 (na 18:00 uur) of 06-4609 2849 (kantooruren). Opgeven kan ook via de mail jacques.vanhooijdonk@gmail.com.


IVN-wandeling bij landgoed Suderas

VIERAKKER/WICHMOND - IVN Noord Midden Achterhoek houdt op zondagmiddag 14 april weer een wandeling. Dit keer door het landelijk gebied rond Vierakker-Wichmond, bij landgoed Suderas. Na de ongeveer twee uur durende wandeling is er bij wijze van uitzondering nog gelegenheid om de Sint Willibrorduskerk van Vierakker te bezoeken.

De naam Wichmond betekent ´Wijde mond´: er stromen veel beken in het gebied, die uitmonden in de IJssel. Een landgoed of kasteel had belang bij water, want daar kon de gracht mee worden gevoed en het kasteel verdedigd. Ook zorgden overstromingen in de winter voor voedselrijk slib, waardoor het gewas weer kon groeien. Nadat kunstmest was uitgevonden werd water als ´overlast´ ervaren. Daardoor zijn er diverse ingrepen geweest om het water binnen de dijken te houden. De natuurgidsen van IVN vertellen hier onderweg over. Thema van de wandeling is ´landschap en geschiedenis´.

De wandeling start om 14.00 uur bij de Sint Wiilibrorduskerk van Vierakker, Vierakkersestraatweg 31 in Wichmond. Daar kan ook geparkeerd worden. Meelopen is gratis en aanmelden is niet nodig. Een vrije gift is welkom. Tijdens de wandeling is er een stop met consumptie, waar een kleine bijdrage voor wordt gevraagd. Honden kunnen dit keer niet mee. De afdelingen van het IVN Noord-Midden-Achterhoek en Zutphen organiseren deze wandeling samen. Inlichtingen: ktengroetenhuis@kpnmail.nl of tel. 0575-471995.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 4 april 2019 was in zaal Den Bremer de tweede speelavond van de zesde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst. De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A: 1. Joke Damveld en Hans Oldhoven 60,42%, 2. Marijke Hilderink Emmy Stegeman 59,58%, 3. Riet Botschuyver en Bert Deunk 56,67%. Lijn B: gedeelde eerste plaats Svatja de Wolf en Jirka de Wolf alsmede Erica Schut en Karen Notten 59,58%, 3. Arie Gouka en Frieda van der Schot 57,50%. Lijn C: 1. Ab Boers en Henk Boers 57,50%, 2. Desiree Bosman en JohanHilderink 57,50%, 3. Jeen Jeninga en Joke Jeninga 56,25%. Op donderdag 11 april is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via: 06-53548080.