Vorden 1 behaalt nuttige overwinning

VORDEN - Na vier nederlagen en een gelijkspel in maart, had het elftal van de scheidend trainer Michel Feukkink keihard een overwinning nodig om weg te komen van de onderste plaats. Het leek afgelopen zondag tegen de nummer drie van de ranglijst DCS uit Zevenaar, in eerste instantie weer verkeerd af te lopen maar gelukkig kon het team van Vorden 1 de wedstrijd twee keer kantelen en zo werd een 0-1 en een 1-2 achterstand omgebogen tot een 3-2 winst. Frank Hiddink scoorde net als vorige week wederom twee keer en invaller Rik Schröer had een opvallende rol in de winstpartij.

Vorden 1 begon zondagmiddag zonder de zieke Koen Oosterhuis, de geblesseerde Ate Barendsen en Luuk Smit, en de bijna uit Azië teruggekeerde Bart Stokman. Vandaar dat er een 'jonge' bank aanwezig was met daarbij als 'routinier' Rik Schröer uit het tweede elftal. Na een zeer ongelukkig moment in de vijfde minuut, waarbij Robin Verstege een voorzet vanaf rechts los liet en precies voor de voeten van een DCS speler liet vallen, kwam Vorden 1 direct al op achterstand te staan. In de rest van de eerste helft zorgde Vorden 1 er in ieder geval wel voor dat er sprake was van een echte wedstrijd, maar was het positie- en combinatiespel te onnauwkeurig en niet voldoende genoeg om de tegenstander echt pijn te doen. In de 22ste minuut werd een doelpunt van Frank Hiddink afgekeurd omdat hij na een prima voorzet van Stefan Eggink zijn directe tegenstander in de rug zou hebben geduwd.
Vorden wist na rust dat het meer risico zou moeten nemen en nog dwingender moest gaan spelen, want een winstpartij was absoluut noodzakelijk. Na een kwartier was de stand nog steeds 0-1 en vandaar dat Rik Schröer werd ingebracht voor de hardwerkende Sven Mulder. Toen het eerste elftal na goed doorzetten van Tom klein Kranenbarg een penalty mocht nemen, na onderuit halen van Daan Horstman, was Rik er als de kippen bij en na overleg met Sam Abbink mocht hij dit buitenkansje benutten en met een bekeken schuiver bracht hij de stand op 1-1. Vorden 1 drukte door, wilde meer en ging op zoek naar de voorsprong, maar in plaats daarvan kreeg het in de 75ste minuut een flinke domper te verwerken want met een zondagsschot van 25 meter werd de stand door DCS op 1-2 gezet. Vorden ging 'alles of niets' spelen en stuurde aanvoerder Stefan Eggink ook naar voren. In de 84e minuut resulteerde dit in een doelpunt van Frank Hiddink en nog geen vijf minuten later werd het zelfs 3-2 toen opnieuw Frank Hiddink met een kopbal de beslissende treffer maakte.