Zonnebloem zoekt hulp voor verkopen van loten

VORDEN - Dit jaar bestaat De Zonnebloem 70 jaar. En ook dit jaar organiseren we de Zonnebloemloterij. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, is Zonnebloemafdeling Vorden op zoek naar enthousiaste lotenverkopers.

Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem in Vorden gezellige activiteiten en leuke uitstapjes voor mensen met een lichamelijke beperking die er niet zelfstandig op uit kunnen. Velen van hen zijn vaker thuis dan hen lief is. Van 23 april tot 1 augustus staat de verkoop in Vorden gepland.

Iedereen die 3 uurtjes tijd over heeft en die het belangrijk vindt dat mensen met een handicap, jong en oud, volop van het leven kunnen genieten, kan zich opgeven bij Hanny Wichers, Hoetinkhof 49 (0575- 55 23 07). Alle hulp is welkom. Met de lotenopbrengstworden dit jaar diverse activiteiten georganiseerd, zoals bustocht, paardentram, een gezellige cabaretmiddag, een eetfestijn en een leuke kerstinkoopmiddag. Ook vrijwilligers die hierbij een handje willen helpen, zijn van harte welkom.


Open tuinendagen Eelmerink Vorden

VORDEN - Henny en Gerrit Vlogman uit Vorden houden een aantal open tuindagen op hun erf aan het Eelmerink 2a in Vorden. De tuin van de familie Vlogman is te bezoeken op 22 april, 4 mei, 6 juli en 3 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur en tijdens Open Tuinweekenden in de gemeente Bronckhorst op 1 en 2 juni, 24 en 25 augustus. De entree is vrij.

Uitgangspunt van de tuin is een aantal zichtlijnen. Grindpaden scheiden de tuinvakken en rondom is een beukenheg geplaatst. Ter gelegenheid van de geboorte van de vier kleinkinderen van Henny en Gerrit zijn een liriodendron, een rode beuk, een kweepeer en een mispel geplant. Verder staat er een dubbeltjesboom, sneeuwklokjesboom en is voor de nieuwe overkapping een liguster haag aangelegd. In de loop van de jaren is er langs de Rondweg een bostuin ontstaan met specifieke laag blijvende bosplanten.


Oranjefeest bij café-zaal De Jongens

HENGELO – Koningsnacht/dag wordt in café-zaal De Jongens gevierd op vrijdagavond 26 april vanaf 21.00 uur met de topformatie Jackfire in de zaal. Op zaterdag 27 april, Koningsdag speelt vanaf 16.00 uur de regionaal bekende band BPM.

Vrijdagavond 26 april
Topformatie Jackfire speelt in café-zaal De Jongens. Aanvang 21.00 uur, de zaal is open vanaf 20.00 uur. Bij binnenkomst is er voor iedereen een oranjebitter.
Jackfire bestaat uit vier ervaren en talentvolle broers met een unieke live show. In een rap tempo volgen de grootste hits elkaar op, verpakt in verrassende medleys. Zowel Golden Oldies als de beste dance hits van nu komen aan bod met de energieke en verpletterende stijl van Jackfire. De muziek is een feest voor iedereen dus voor alle leeftijden en ook zeker de moeite waard om met de fiets vanuit omliggende dorpen te bezoeken.
De voorverkoop is bij De Jongens en Jansen en Jansen.

Zaterdag 27 april, Koningsdag
Vanaf 16.00 uur speelt de regionaal bekende band BPM. Bij mooi weer buiten, bij slecht weer binnen. BPM is een band met een uitgebreid repertoire ..Pop, smartlap, Duits en Nederlandstalig. Kortom gezellige muziek voor een gezellige dag. Entree is gratis.

Tot ziens bij café-zaal De Jongens Hengelo.


Leren werken met de e-overheid

BRONCKHORST - Iedereen die moeite heeft om te werken met overheidswebsites kan bij de bibliotheek terecht. Tijdens 'Werken met de e-overheid' leren de deelnemers alles over het aanvragen van een DigiD, Regelhulp en toeslagen. Ook leren zij zoeken op de sites van de overheid en hoe gebruik te maken van de persoonlijke accounts. De bijeenkomsten starten in Hengelo en Vorden in de bibliotheek op 6 mei en in Zelhem op 7 mei.

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid selfservice van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Deelnemers gaan zelf ook oefenen. Voorwaarde is daarom dat zij kunnen werken met een computer. Wie dat niet kan, zou eerst de computercursus Klik & Tik kunnen volgen. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal tien deelnemers.
Meedoen is gratis. Opgeven kan via www.biebnieuws.nl of door te bellen met klantenservice; 0314-333 445