De 'Maestro van Vorden' Dick Buunk. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
De 'Maestro van Vorden' Dick Buunk. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Dick Buunk is 'Maestro van Vorden'

VORDEN – Het werd een grandioos muzikaal spektakel. Met dank aan vier Bekende Vordenaren (BV'ers) en natuurlijk de muzikanten van Harmonie Vorden: de allereerste 'Maestro van Vorden'. 'Kikkerkoning' Dick Buunk (69) dirigeerde met zijn enthousiasme en humoristische inslag de muzikanten naar grote hoogte. Hij werd door de jury dan ook tot absolute winnaar uitgeroepen. Het enthousiasme droop er vanaf. De expressie en juiste maat van Buunk was van grote klasse.

Door Jan Hendriksen

De geboren en getogen Vordenaar had vooraf hoog van de toren geblazen. "We gaan er een mooi spektakel van maken en ik ga alles uit de kast halen om de muzikanten tot grote hoogte te laten stijgen." En zie Buunk hield woord. Meer dan dat zelfs. Als een echte entertainer presenteerde Buunk zich zaterdagavond in een uitermate goed bezette sporthal Het Jebbink op een humoristische wijze aan het publiek. Daarvoor had Buunk zelfs even de bekende Limburgse dirigent André Rieu aan de 'kuierdroad' (telefoon). Buunk is namelijk een grote fan van André Rieu en had vooraf naast de coach van Harmonie Vorden ook van zijn expertise gebruik gemaakt. "Kikker slaan of de maat slaan. Het lijkt een klein verschil. De kikkers bij het kikkerspel houden zich keurig stil. Dit orkest zit vol passie en zit klaar op 't puntje van de stoel. En dat vraagt om goed 'slaan' in de maat", zo kondigde lady speaker Liesbeth Groot Jebbink het nummer Peer Gynt suite in een arrangement van James Curnow aan die Buunk mocht dirigeren. En zie dat lukte de 'kikkerkoning' bij uitstek.

Vervolgens was het de beurt aan voorzitter Mirjan Arends (25) van Jong Gelre Vorden-Warnsveld. Leiding geven aan een jongerenvereniging dat vraagt om veel talent, luisteren en delegeren. "Dat is hoe men jou kent. Maat houden en dirigeren dat doe je niet zomaar", zo kondigde Groot Jebbink het muziekstuk Waltz aan dat Arends moest dirigeren.


Lees verder op pagina 9

De vier deelnemende maestro's. V.l.n.r.: Mirjan Arends, Marianne Besselink, Dick Buunk en Frank van Setten. Foto: Achterhoekfoto.nl. Paul Harmelink.