Werk van Hanneke van Vliet. Foto: PR
Werk van Hanneke van Vliet. Foto: PR Foto:

Veelzijdige keramiekexpositie

VORDEN - Van 28 april t/m 9 juni is in Galerie en beeldentuin De Burgerij, Zutphenseweg 11, een veelzijdige expositie te zien van 'Keramiek Kunst'. De expositie toont werk van vijf keramisten: Luyt de Brauw, Tessa Droog, Laura Hilhorst, Hanneke van Vliet en Carla Wink. Deze technisch zeer ervaren keramisten hebben ieder een geheel eigen handschrift ontwikkeld. Hun keramische werk is qua techniek, thema en verbeelding zeer uiteenlopend.

Van Vliet bouwt haar abstracte werk op uit 'plakjes klei'. Haar objecten niet uitbundig gekleurd, borgen een sterke oorspronkelijkheid. Gaan de abstracte objecten van Droog over verlies, verandering en verval, Wink verbeeldt in haar geabstraheerde keramische werk sociale contacten. Het aftasten en respectvol zoeken naar de ander, de (kwetsbare) mens, is in Wink's sculpturen voelbaar. De Brauw vervaardigt figuratieve kleiobjecten die de optische illusie wekken 'echt' te zijn:'trompe l'oeil'. De kledingstukken lijken gedragen te kunnen worden en bij de magnifiek gekalligrafeerde en geïllustreerde medische en natuurboekjes ontstaat de neiging een pagina om te slaan. En tenslotte, het toegepaste keramiek van Hilhorst getuigt van groot vakvrouwschap. Richt zij zich bij het draaien van haar slibgedecoreerde werk vooral op de decoratie (graffito) en de functionaliteit, in haar recentste draaiwerk staat de vorm zelf en de kleur centraal.

In de beeldentuin staan bronzen beelden van Rose van den Hurk. Haar sculpturen zijn een ode aan het leven: de vrouw, de geboorte, het kind en de natuur in haar prachtige groei.

De feestelijke opening in aanwezigheid van alle exposanten, is zondag 28 april om 15.30 uur, muzikaal en vocaal omlijst door Iris Terpstra. Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur (Hemelvaart tot en met 2 juni van 11.00 tot 17.00 uur). De toegang is gratis.


deburgerij-vorden.nl