Bankdirecteuren. Foto: PR
Bankdirecteuren. Foto: PR

Unieke locatie Martinushuus (Baakse Kerk) als PopTempel

Vanaf 20.30 uur staan de Bankdirecteuren op het podium

BAAK - Tempelpop 2019 wordt gehouden in een unieke locatie: het Martinushuus (Baakse Kerk). Op vrijdag 17 mei, aanvang 20.30 uur staan de Bankdirecteuren op het podium. Zaterdag 18 mei is het Bier und Tempelfest, aanvang 20.30 uur. Tempelpop sluit af op zondag 19 mei met Bandjes kieken, aanvang 15.00 uur.

Voor deze vierde keer wordt de St. Martinuskerk als PopTempel uitgelicht in alle kleuren van de regenboog en de locatie is verwarmd. Er is een bewaakte garderobe, entree-tentje met diverse heilige hapjes. Dit onder het genot van het hemelse gerstenat 'uut Grolle.

Vrijdag 17 mei staat 'Bedevaart naar Baak' op het programma met de Bankdirecteuren. Zij spelen voor het eerst in de St Martinus in Baak, maar bieden als vanouds een avond met lekkere muziek. En wie weet is er dit jaar dan een extra Goede Vrijdag. De KerkBankdirecteuren nodigen iedereen van harte uit. Voorverkoop is bij Coöp Steenderen, Café de Jongens in Hengelo en Het Wapen van Baak.

Op zaterdag 18 mei opent de Sint Martinus kerk zijn deuren voor het gezelligste personeelsfeest van Nederland, het Bier und Tempelfest. Onbezorgd genieten van muziek, bier en heerlijk eten. De Baakse kerk is geheel in stijl aangekleed in de wit en blauwe kleuren van Bier und Tempelfest. De avond staat in het teken van saamhorigheid, groepsdynamiek en teambuilding. Neem plaats aan de lange houten tafels en geniet van het heilige bier, de hemelse etenswaren en natuurlijk de goddelijke optredens.

Want ook aan de muzikale noot is gedacht. De avond wordt ingeleid door de Oktoberfeestband Zugabe. Bij hen kan het niet gek genoeg van muzikanten op de tafels tot verzoekjes en van interactie met het publiek tot regelmatig samen proosten. Zij zorgen voor de beste partyhits, Ballermannhits, polka's, schlagers, oktoberfest-hits en apres ski hits.

Aansluitend wordt de avond afgesloten met de bekende volkszanger Peter Borkes. Een geweldige zanger, muzikant en ras entertainer, met de beste Nederlandse en Duitse schlager hits.
Van 20.30 tot 01.00 uur een geheel verzorgd personeelsfeest op een unieke locatie. En niet alleen bedrijven kunnen zich opgeven, ook verenigen en teams zijn van harte welkom. Voor 45 euro entree per persoon (excl. BTW) kunnen zij deze gehele avond bijwonen. Opgeven kan via de website www.tempelpop.nl/zaterdag-18-mei.html

Op zondag 19 mei sluit Tempelpop af met 'Bandjes kieken'. Op 14.30 uur is de Tempel open en vanaf 15.00 uur staan gouwe ouwe en nieuwe regionale artiesten die met een vernieuwde naam, klank en energie neerstrijken in de poptempel. De aftrap wordt verzorgd door Sixp@ck, een band die ervoor zorgt, dat het een muzikale topavond wordt. De formatie speelt veel juweeltjes uit de popmuziek. Het repertoire loopt van Vader Abraham tot aan het vrije 'Born to be wild'-gevoel. De bandleden zorgen voor een swingende avond waarbij het rustige werk niet geschuwd wordt en weten de lol en het speelplezier over te brengen op het publiek.
Als tweede zal Goeie Genade uit Lochem en omstreken ieder hartje sneller laten kloppen. Deze formatie bestaat uit bandleden die al jaren mee draaien in kermistenten en op festivals en brengt psalmen van Rock 'n 'Roll, pop, ska, disco, pretpunk en dialectmuziek.

De afsluiter van deze dag wordt verzorgd door mAncAve, een gloednieuwe coverband, maar eigenlijk een fusie van oud bandleden van Van Ceybergen en Boonenkamp. Deze doorgewinterde muzikanten voelden hun muzikale prikkelingen weer op komen en besloten om de handen in elkaar te slaan en weer lekker te gaan repeteren in den Toldiekse kelder. Nummers van onder andere Roy Orbison, Traveling Wilburys, The Cult en Johnny Cash zullen de revue passeren.Een geweldige afsluiter voor editie 2019. De entree voor deze dag is gratis.


www.tempelpop.nl