Presentator Gerbert Abbink (m.) viert 500ste uitzending Ideaal dialect met Frans van Gorkum (l.) en Hans Beernink. Foto: PR
Presentator Gerbert Abbink (m.) viert 500ste uitzending Ideaal dialect met Frans van Gorkum (l.) en Hans Beernink. Foto: PR

500ste uitzending Ideaal dialect

ZELHEM – Op 28 april zal in een twee uur durend programma een jubileum worden gevierd: de 500ste uitzending van Ideaal dialect. Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt teruggekeken naar 't jaar 2009 en is er een live optreden van 't duo Frans van Gorkum en Hans Beernink. Het volgende uur zijn de presentatoren te gast in het programma 'De groeten uit Bronckhorst' bij collega Willem van der Veur. Hierin een live optreden van 't Duo Alles Andès.

In 2009 werd voorzichtig begonnen met de proefopnamen. Jan Wolsink verzorgde de techniek en bracht Gerbert Abbink de kneepjes bij van het vak presenteren. Geleidelijk ontstond het format zo als het nu vast staat. In 2013 werd Jan Saalmink toegevoegd aan het team en nam het gesproken woord voor zijn rekening, zoals verhalen, spreuken en gezegden.

In 2017 nam Jan Saalmink ook de techniek voor zijn rekening. Gerbert Abbink verzamelde de muziek uit de verschillende dialect regio's en presenteert nu dus alweer tien jaar dit programma op de zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur, onder andere op 99,5 FM bij Radio Ideaal.

Mede door de erkenning van het Nedersaksische dialect heeft dit programma iedere zondagmorgen een steeds grotere schare luisteraars uit de gehele regio. Dit dialectprogramma wordt op de zondagmiddag ook uitgezonden bij Achterhoek FM in Lochem.


KoffieKuierKletswandeling

RUURLO - Op vrijdag 26 april is er weer een KoffieKuierKletswandeling vanuit 't Dorpshuis Ruurlo. Zowel mannen als vrouwen nemen deel. De wandeling gaat in een rustig tempo en duurt ongeveer een uur. Eerst wordt er vanaf 10.30 uur onder het genot van een kopje koffie of thee even bijgepraat. Daarna start om 11.00 uur precies een nieuwe wandeling in de mooie omgeving van Ruurlo. Deelname is gratis, een kopje koffie of thee kost 50 eurocent. Bij echt slecht weer gaat de wandeling niet door. Voor informatie: 06-13917062 of www. dorpshuisruurlo.nl.