De wielerwedstrijd zal, in tegenstelling tot voorgaande jaren, verreden worden in de dorpskern en niet meer op het bedrijventerrein in Vorden. Foto: PR
De wielerwedstrijd zal, in tegenstelling tot voorgaande jaren, verreden worden in de dorpskern en niet meer op het bedrijventerrein in Vorden. Foto: PR Foto:

Jubileumeditie Wielerronde Vorden terug in dorpskern

VORDEN – Op zondag 26 mei wordt de veertigste wielerronde van Vorden verreden. Wielerclub RTV Vierakker-Wichmond is druk met de voorbereidingen voor de jubileumeditie. De wielerwedstrijd zal, in tegenstelling tot voorgaande jaren, verreden worden in de dorpskern en niet meer op het bedrijventerrein in Vorden.

RTV Vierakker-Wichmond organiseerde vorig jaar geen Wielerronde van Vorden. De reden hiervoor was het gebrek aan nieuwe organisatoren voor dit wielerevenement en het wegvallen van de financiële steun van de Rabobank. De club had jarenlang een financiële samenwerking met de bank, maar deze was vorig jaar beëindigd.

Het wielerevenement is dit jaar weer, na meer dan vijftien jaar, verplaatst naar de dorpskern om meer sfeer te creëren tijdens de wedstrijden. RTV Vierakker-Wichmond hoopt dan ook meer publiek te trekken voor hun evenement.

Het programma van de jubileumeditie van de wielerronde van Vorden start om 13.00 uur met een wedstrijd voor de 'Masters 40+'. Zij rijden een wedstrijd van vijftig kilometer. Als afsluiting is er om 14.45 uur de wedstrijd van de 'Amateurs'. Zij rijden een wedstrijd van zestig kilometer. De wedstrijd zal verreden worden over de volgende straten: Willem Alexanderlaan, Nieuwstad, Doctor W.C.H. Staringstraat, Pieter van Vollenhovenlaan, Beatrixlaan en de Horsterkamp (parallelweg). De start en finish is gelegen op de kruising Christinalaan/Willem Alexanderlaan. De organisatie vraagt de omwonenden van het parcours rekening te houden met het evenement, zij krijgen tevens een brief in de bus namens de organisatie. RTV Vierakker-Wichmond is momenteel druk bezig met het werven van sponsoren voor hun wielerevenement. De organisatie wil de deelnemende bedrijven bedanken voor hun steun.

Clubkampioenschappen
Om warm te draaien voor de wielerronde van Vorden, rijdt de RTV Vierakker-Wichmond het clubkampioenschap wielrennen op woensdag 22 mei. Dit zal verreden worden in de omgeving van Delden. Op donderdag 20 juni vindt er een clubklimtijdrit plaats over de Lange Juffer in Laag-Soeren. Om het klassement van het clubkampioenschap compleet te maken volgt er op donderdag 29 augustus een 'snelle man' tijdrit, een vlakke tijdrit op de Varsselring in Hengelo. Op zondag 29 december zal de jaarlijkse Kasteelcross verreden worden in Vorden.


Ruilmiddag voor voetbalplaatjes

VORDEN - Voor iedereen die het album met voetbalplaatjes van v.v. Vorden nog vol wil maken en dus op zoek is naar missende plaatjes: niet getreurd. Woensdagmiddag 15 mei vindt er namelijk een ruilmiddag plaats om de nog ontbrekende voetbalplaatjes te kunnen bemachtigen. De middag vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats bij Albert Heijn Grotenhuys aan de Dorpstraat 18 in Vorden. Neem dus alle voetbalplaatjes die je dubbel hebt mee om te kunnen ruilen!