Mariët Wasser krijgt van Lammert Blikman een cadeaubon. Foto: Joke Berendsen
Mariët Wasser krijgt van Lammert Blikman een cadeaubon. Foto: Joke Berendsen

Inhaalwedstrijd eindigt in gelijkspel

VORDEN - Afgelopen zondag moest Vorden 1 een inhaalwedstrijd afwerken tegen Union uit Malden. Deze inhaalwedstrijd was de laatste van de drie afgelaste wedstrijden van Vorden 1 en vandaar dat na afgelopen zondag de tweede klas I-competitie een evenredig aantal wedstrijd per team heeft. Door het 1-1 gelijke spel tegen Union heeft Vorden op dit moment na 23 wedstrijden het totaal aantal punten van 28. Hiermee staat het met nog drie wedstrijdrondes te gaan op de tiende plaats, waarbij de nummer laatst Eendracht'30 22 punten heeft, de nummers 12 en 13, DVC'26 en Warnsveldse Boys, 23 punten hebben en VIOD als nummer 11, 26 punten heeft. Vorden staat gelijk met Quick 1888 dus op 28 punten, Union heeft nu 29 punten en Varsseveld staat als nummer 7 op 30 punten.

Vorden tegen Union was een wedstrijd die volledig in evenwicht was. Vorden toonde in de eerste helft wel iets meer wilskracht en doorzettingsvermogen op het middenveld, maar daarentegen was Union iets 'strakker' bij het inpassen en combineren.

Toen in de 25ste minuut Gijs van der Veen met een fraaie kapbeweging zichzelf vrij speelde en met links vanaf zo'n 20 meter links onderin de hoek raak schoot, dachten velen dat Vorden volgens de voetbalwijsheid zou gaan winnen. Tien minuten voor tijd kwam er toch nog een kink in de kabel, toen een mislukte voorzet van Union tegen de tweede paal aan kwam en precies in de voeten van de spits terug stuiterde: 1-1. Vorden heeft met twee winstpartijen en vijf gelijke spelen nu al zeven wedstrijden de ongeslagen status.

Komende zondag speelt Vorden wederom thuis tegen koploper Orion en aangezien de geel-zwarten nog een paar puntjes nodig hebben en de oranje-witten strijden om het kampioenschap wordt dit een zeer interessante ontmoeting.


Mariët Wasser vertrekt na bijna 25 jaar bij Radio Ideaal

ZELHEM - Mariët Wasser is per 1 mei gestopt als medewerker bij Radio Ideaal. Zij zette zich bijna 25 jaar in als vrijwillig medewerkster bij de lokale omroep en verzorgde elke maandagavond het programma Ideaal Klassiek. Ook heeft ze een periode zitting gehad in het dagelijks bestuur en was zij belast met medewerkerszaken. Tevens zorgde zij voor enkele huishoudelijke zaken zoals het vullen van de voorraadkast. De laatste periode was zij ook nieuwslezer bij ANN, Achterhoek Nieuws Netwerk, dat samen met Radio Ideaal een gezamenlijke dagprogrammering verzorgt.

Mariët heeft bijna 25 jaar met veel plezier bij de lokale omroep gewerkt. Zij was erg betrokken en zette zich met veel plezier in. Ook het verzorgen van de kerstattentie voor de medewerkers was jarenlang haar taak. Nu haar man Jan met pensioen is, vindt Mariët het tijd worden voor andere dingen die ze samen kunnen gaan doen. Een keus die de omroep zeker respecteert.

Door het vertrek van Mariët valt er een gat in de programmering voor wat betreft het programma Ideaal Klassiek op de maandagavond. Door enkele verschuivingen in de programmering zal dit worden opgelost.

Op dinsdag 30 april nam het bestuur afscheid van Mariët. Zij kreeg een cadeaubon en een bloemetje. De lokale omroep bedankte Mariët voor haar trouwe inzet in al die jaren en wenste haar een goede toekomst samen met haar man Jan.


www.radioideaal.nl


'Fiets de Boer op' Zelhem en Halle

ZELHEM/HALLE - Al jarenlang worden er eind juli in Zelhem en omgeving, en begin augustus in Halle en omgeving, twee fietstochten georganiseerd onder de naam 'Fiets de Boer op'. De commissie heeft diverse bedrijven bereid gevonden om hun deuren open te stellen op zaterdag 27 juli in Zelhem en omgeving. Start is bij Eetcafe Bi-j Nolda, Dr. Grashuisstraat 3 in Zelhem. Op woensdag 7 augustus in Halle en omgeving is de start bij Eetcafe De Woage aan de Dorpsstraat 21 in Halle.

Ongeveer vijf agrarische en aanverwante bedrijven zetten deze dagen hun deuren open, zodat de deelnemers een kijkje kunnen nemen achter de schermen.

Wie het ook leuk lijkt om zijn of haar bedrijf een keertje open te stellen, kan contact opnemen met een van de commissieleden. Per email kan ook, bertusenrikie@gmail.com of bel 0314-621694.

René Regelink overhandigt een bloemetje aan Mariët Wasser. Foto: Joke Berendsen