V.l.n.r. Gerrit Holsbeeke, Wim van Til en Johan Norde. Foto: PR
V.l.n.r. Gerrit Holsbeeke, Wim van Til en Johan Norde. Foto: PR Foto:

Biljartsenioren sluiten seizoen af

VORDEN - Maar liefst ruim 22.300 caramboles hebben de 24 leden van seniorenbiljartvereniging 'Op Goed Geluk' het afgelopen seizoen gemaakt. Wedstrijdsecretaris Rinus Ilbrink kon dat trots bekendmaken bij de afsluiting van het seizoen, op maandagmorgen 29 april. Clubkampioen werd Gerrit Holsbeeke, die het respectabele aantal van 292 punten behaalde. De tweede prijs ging naar Wim van Til met 281 punten.

De Vordense seniorenbiljarters sloten het seizoen af met een een gezellige bijeenkomst in Café Uenk. Na de opening door voorzitter Johan Norde die nagenoeg alle leden kon verwelkomen, werden er eerst enkele verenigingsmededelingen gedaan. Met name werd er een minuut stilte gehouden voor de het afgelopen seizoen overleden Gerard de Greef en Johan Golstein. Daarnaast kreeg Herbert Rutgers, één van de eigenaren van Café Uenk, als 'dank voor het aangenaam verpozen' een nieuw biljartlaken aangeboden, wat zeer op prijs werd gesteld. Wedstrijdsecretaris Rinus Ilbrink reikte vervolgend alle leden een volledig bijgewerkt overzicht van hun resultaten aan, met daarbij een statistisch overzicht van aantallen caramboles, gemiddelden per persoon, enzovoort.
De prijswinnaars van de clubcompetitie 2018-19, Gerrit Holsbeeke en Wim van Til, ontvingen van de vereniging een fraai tinnen herdenkingsbord. De poedelprijs, beschikbaar gesteld door Freek Schippers, werd uitgereikt aan Tonnie Tuenter voor het hoogst aantal gemaakt 'poedels' in het afgelopen seizoen. Wegens ziekte kreeg hij zijn prijs thuisbezorgd. Na het officiële deel speelden de biljarters nog gezellig een aantal partijtjes tien-over-rood. Eind augustus wordt de ledenvergadering gehouden en op 2 september begint de nieuwe competitie weer.