In gesprek met een energiecoach

VORDEN - Op woensdag 15 mei van 13.30 tot 15.30 uur is bij Van Sinckel aan de Dorpsstraat 15b in Vorden in gesprek een energiecoach aanwezig om te informeren over de mogelijkheden van energiebesparing. Ook is de Energiecoöperatie Vorden aanwezig om te informeren over de mogelijkheden om collectief energie op te wekken.

Een energiecoach is speciaal opgeleid om mensen op weg te helpen met energie besparen. Als vrijwilliger kan hij of zij kosteloos en vrijblijvend helpen om inzicht in de energierekening te krijgen en daarmee ook in de mogelijkheden om energie te besparen. Het gaat hierbij niet om grote investeringen of dure verbouwingen, maar om hele simpele aanpassingen in het dagelijkse woongedrag. Zo kijkt een energiecoach naar bijvoorbeeld de verlichting en apparaten in huis, de hoeveelheid water die verbruikt wordt en de hoogte van de energierekening.

Energiedisplay
Een handig hulpmiddel om inzicht in het verbruik te krijgen is een energiedisplay. Deze display kan aangesloten worden op de slimme meter en laat precies zien hoeveel stroom en gas men verbruikt en hoeveel de zonnepanelen opwekken. Ervaring wijst uit dat huishoudens hierdoor tussen de 5 en 10 procent aan energie kunnen besparen. Inwoners van de gemeente Bronckhorst krijgen de kans om gratis een energiedisplay in huis te krijgen. Hoe? Daarover vertelt de energiecoach alles op woensdag 15 mei. Of kijk op verduursaamenergieloket.nl/energiedisplay.

Op 15 mei verhinderd? De energiecoaches zijn ook op woensdag 19 juni en 17 juli van 13.30 tot 15.30 uur bij Van Sinckel in Vorden.