Hilda Haselberg toont hoe ze een drybrush portret maakt. Foto: Goedgemutst
Hilda Haselberg toont hoe ze een drybrush portret maakt. Foto: Goedgemutst

Goedgemutst weekend

VORDEN - De kunst- en ambachtsmarkt 'Goedgemutst' in en rondom de boerderij en hoedenatelier van Frida Pelgrum aan de Hamminkweg 4 Vorden wordt voor de veertiende keer gehouden. Op 18 en 19 mei is het terrein tussen 10.00 en 17.00 uur geopend. Entree en parkeren is gratis.

Verschillende ambachtelijke kunstenaars tonen een grote variatie aan producten en laten een stuk van hun proces zien. Kijk hoe het vlechten van een bijenkorf, mand of een stoel in de webbing techniek gaat. Op een draaischijf kan een potje gedraaid worden, beelden worden handgevormd gemaakt van keramiek en brons. Er worden schilderijen gemaakt in verschillende technieken; Hilda Haselberg toont hoe ze een drybrush portret maakt. De zilversmid smeedt behalve sieraden ook kleine as-doosjes met persoonlijke herdenkingen erop. Sieraden zijn er van rubber, glas, kralen of vilt en gebreid of kleine glaskettinkjes en zeepkettingen. Gerda Kamperman heeft weer mooie bloemboeketjes bij zich. Te zien is het klossen van kunstzinnige objecten en sjaals van zijde, vilt op zijde, geweven of gebreid in heel fijne ajourbrei techniek.

Daarnaast zijn er schattige zonnekindpopjes, gebreide theemutsen, poppen, beesten en kledingstukken en tassen van kleurrijk leer, maar ook glasfusing raamhangers. Kijk bij het quilten en houtdraaien. Hannie Schotsman heeft van alles uit de weckpot mee, ook verrassende smaken. Sjef van Hoorn komt met zijn heerlijke Italiaans ijs. Hans te Broeke staat met zijn visrokerij en er is honing en op zondag ook walnootolie te koop. Stichting Gamrupa staat met een stand.

In het hoedenatelier zijn de vele werkmaterialen en een grote variatie aan hoeden te zien die bezoekers in overleg natuurlijk mogen passen. Er is een terras met koffie/ thee met eigen gebakken lekkernijen. Voor meer informatie en de volledige deelnemerslijst, wordt verwezen naar de site.


www.fridagoedgemutst.nl