Een 'vos' in de Doolhof. Foto: PR
Een 'vos' in de Doolhof. Foto: PR Foto:

Vossenjacht in Doolhof

RUURLO - Op vrijdag 31 mei lopen er in de Doolhof te Ruurlo de hele middag 'vossen' rond in opvallende kleding en het is de bedoeling dat de kinderen die opsporen. Elke vos heeft een vraag. Bij de kiosk aan de ingang krijgen de kinderen een pen met een deelnameformulier waarop ze de antwoorden op die vragen kunnen invullen.

Wie dit deelnameformulier na afloop bij de kiosk inlevert, krijgt een traktatie en maakt kans op het winnen van een prijsje. Na afloop van de vossenjacht wordt er uit alle ingeleverde formulieren een winnaar getrokken. De prijzen worden opgestuurd dus daar hoeven de kinderen niet op te wachten. Het hele gezin is welkom op deze spannende middag in de Doolhof aan de Hengeloseweg. De vossen lopen van 13.30 tot 15.30 uur. De entreeprijs voor kinderen is twee euro en voor volwassenen drie euro.


Tel. 0573-453926

www.vvvruurlo.nl


Plaats voor cursisten voor basiscursus reanimatie

BRONCKHORST - Steeds meer (jonge) mensen weten de gegevens van Reanimatie Afdeling Bronckhorst van Het Nederlandse Rode Kruis te vinden voor het volgen van de basiscursus reanimatie. De afdeling heeft nog plaats voor een aantal nieuwe kandidaten voor deze cursus, die 3 en 6 juni plaatsvindt.

Het is mogelijk binnen een week een diploma halen. Dat is een van de mogelijkheden die de twee instructeurs in samenspraak met de Reanimatie Afdeling Bronckhorst van Het Nederlandse Rode Kruis biedt. Op de vaste avonden voor de lessen is Wim Weijers de vaste instructeur voor de donderdagavond en Alfred Hietkamp op de maandagavond.

Alle avonden komt de basisreanimatie als eerste aan de orde met als hulpmiddel het gebruik van de AED. Naast de stabiele zijligging en de handgreep die verstikking moet voorkomen is er veel aandacht voor de theorie van het reanimeren en de functie van het hart.
Meer informatie bij Hans Bruin, coördinator reanimatie afdeling Bronckhorst van het Nederlandse Rode Kruis.


06 - 223 157 54 (tussen 18.30 en 19.30 uur)