Wonderlijke zomerexpositie Galerie Raben

VORDEN - Van 30 mei tot en met 30 juni is in Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20, een bijzondere zomerexpositie te zien genaamd 'Wonderland'.

Een gevarieerde expositie met tal van interessante kunstwerken van een groot aantal respectabele kunstenaars. Als bezoeker weet u vooraf niet wat u te wachten staat, want alle kunstwerken zijn anoniem tentoongesteld en voorzien van een nummer. De prijs ervan is wel bekend en natuurlijk zal men u in de galerie verder geïnformeerd worden over de werken en de kunstenaars. Tijdens een bezoek aan de expositie kan men verrast worden door een kleine, leuke andere activiteit of een speciale actie. Wonderland opent op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) van 12.00 tot 17.00 uur.

Galerie Agnes Raben is geopend van vrijdag tot en met maandag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 9 juni van 11.00 tot 17.00 uur neemt de galerie deel aan KunstZondagVorden. Enkele exposerende kunstenaars zijn deze dag in de galerie aanwezig. Het KZV-infoblad met de route is ook in de galerie verkrijgbaar.


galerieagnesraben.nl


Kom alles te weten over asperges bij Aspergeboerderij De Stokhoven

DREMPT - Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat Gerrit Hendriksen voor het eerst de deur van zijn winkel opende voor de verkoop van asperges op Aspergeboerderij De Stokhoven. De medewerkers laten tijdens de Aspergehapje-Dag op 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur alles zien wat er allemaal moet gebeuren voordat de asperges klaar zijn voor de verkoop.

Op de aspergevelden ziet men de asperge-oogstmachines in bedrijf. Een unieke hulp bij het steken van de asperges. Vervolgens kan men in de boerderij zien hoe de asperges gewassen en gesorteerd worden met de nieuwe automatische digitale sorteermachine en er wordt doorlopend een demonstratie gegeven hoe asperges machinaal geschild worden. Op de boerderij worden aspergesoep en aspergemaaltijden bereid, zodat bezoekers ook de asperges kunnen proeven. Voor 7,50 euro krijgt men een bord asperges met alles erop en eraan. Een andere lekkernij is het asperge-ijs dat IJsboerderij 't Dommerholt, speciaal bereidt.

De winkel van Boerderij de Stokhoven is 7 dagen per week geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Boerderij 'de Stokhoven' is te vinden aan de Rijksweg 37 in Drempt, bij hectometerpaaltje 7,5.


Bibliotheek zoekt gastvrouwen en –heren

REGIO - Bibliotheek West-Achterhoek doet steeds vaker een beroep op vrijwilligers. Veel maatschappelijke diensten en activiteiten kan zij alleen uitvoeren met hulp van enthousiaste en zeer gewaardeerde vrijwilligers. Zo werken ze samen aan kansen voor iedereen.

Een gastvrouw/gastheer verwelkomt bezoekers, helpt ze bij het oplossen van vragen en zorgt voor een mooie presentatie van de collectie én van de Bibliotheek. Het bieden van ondersteuning tijdens activiteiten die plaatsvinden in de Bibliotheek behoort ook tot de taken van de gastvrouw/gastheer.
Wie ook vrijwilliger wil worden, kan zich aanmelden via s.boonstra@bibliotheekwestachterhoek.nl of bel 06-82439550.


Zang- en Ontmoetingsdienst Achterhoek

ZELHEM - Zondagavond 2 juni is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. Dit is in Cultureel Centrum De Brink, Stationsplein 12 (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

In deze samenkomst, die om 19.30 uur begint hoopt de heer H.G. Dijkman uit Vorden voor te gaan. Een zanggroep uit Olst/Wijhe zal meewerken aan deze dienst. De samenzang wordt begeleid door Maartje Veenhuis, piano.
De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. Voor meer info, bel 0314-622878 of kijk op www.stichtingdeopdracht.nl.


Genealogische dag

GORSSEL - Zaterdag 1 juni van 10.00 tot 16.00 uur houdt de Werkgroep Genealogie van de Historische vereniging De Elf Marken te Gorssel haar vijfentwintigste Genealogische dag In de Protestantse Kerk, Hoofdstraat 27 in Gorssel. Vele standhouders zullen weer van de partij zijn, oude bekenden en ook nieuwe gezichten zullen dit jaar weer hun opwachting maken. De familie Roeterdink is dit jaar uitgezocht door de werkgroepleden. Een boekwerk van de familie Roeterdink is op deze dag te verkrijgen tegen betaling. Meer informatie over de genealogische dag is te vinden op de website.


www.deelfmarken.nl