Rent-A-Cop: 'U vraagt, wij draaien!'

BRONCKHORST – De politie in Bronckhorst heeft via Facebook een oproepje geplaatst voor het project Rent-A-Cop, ofwel: "Waar moeten wij zijn in de gemeente Bronckhorst? Zeg het ons!".

Wijkagent Fons Bouwmeister legt uit: "Het is een landelijke project, waar we nu ook aan meedoen. Collega Wouter Pol coördineert dit project in Bronckhorst. Het gaat om de vraag aan burgers: Waar denkt u dat wij aandacht aan moeten besteden? Die vraag hebben we via facebook gesteld en een overweldigend aantal meldingen is binnengekomen. We moeten echt gaan overleggen en kiezen waar we als eerste aandacht aan gaan besteden."
Aanmelden kan nog. De voorstellen moeten wel realistisch zijn, binnen het taakveld van de politie liggen en uitgevoerd worden binnen het werkgebied van de gemeente Bronckhorst.
Binnengekomen meldingen gaan onder andere over de (te hoge?) snelheid van het (landbouw) verkeer, over weginrichtingen of jeugdoverlast. "We proberen overal zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Aan knellende problemen gaan we vaker aandacht schenken."
Op dinsdag 28 mei, van 17.00 - 21.00 uur gaat politie Bronckhorst op pad. "Er zijn dan extra politieagenten in dienst." De aanmelders gaan overigens niet zelf met de politie mee. "We weten nu ook al dat we niet alle aanvragen in één dag kunnen behandelen."


facebook.com/politiebronckhorst