Foto: PR.
Foto: PR. Foto:

Oude tijden herleven in Vorden met een zeskamp

In het kader van het negentigjarig jubileum van VV Vorden

VORDEN – Zeskampen. Het waren in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw de hoogtepunten uit het Vordense activiteitenprogramma tijdens onder meer de Koninginnedagen en de Bevrijdingsfeesten. Tientallen teams namen op de Kasteelweide steevast deel aan de spelen. En wie herinnert zich als oudere Vordenaar niet de legendarisch deelname van Vorden aan de NCRV Zeskamp Cup in december 1985 in de Rijnhal in Arnhem. Vorden nam gesteund door honderden supporters toen deel onder het motto 'Vorden gaat het worden'.

Door Jan Hendriksen

En als het aan voetbalvereniging Vorden ligt gaat het in de toekomst ook weer wat worden met de zeskampen in Vorden. Met dank aan de zeskampcommissie binnen VV Vorden die in het kader van het negentigjarig jubileum van de voetbalclub op zaterdagmiddag 30 augustus een grote zeskamp op sportpark 't Grote Veld gaat organiseren. Want de zeskamp moet als het aan VV Vorden ligt vanaf dit jaar weer jaarlijks op de activiteitenagenda in Vorden gaan prijken.

De zeskamp moet één van de hoogtepunten gaan vormen van de jubileumactiviteiten die er op vrijdagavond 30 augustus en zaterdag 31 augustus gaan plaatsvinden op sportpark 't Grote Veld. Het volledige jubileumprogramma met een reünie en receptie op vrijdagavond 30 augustus en een herdenking, jeugdactiviteit, de zeskamp en een groot jubileumfeest op zaterdag 30 augustus is in grote lijnen inmiddels bekend. "De zaterdagmiddag zal vanaf 14.00 uur volledig in het teken staan van een onvervalste zeskamp. De inschrijving is inmiddels gestart. En iedereen kan deelnemen, als is er een voorwaarde: één van de teamleden moet wel een 'link' hebben met VV Vorden", zo verklaart secretaris Oscar Rondeel van VV Vorden. De zeskampcommissie wordt gevormd door Kees Jansen, Daan Wiegerinck, Rik Schröer, Daan Horstman en Jarno Messing.

De zeskamp komt bol te staan met spellen en activiteiten die voor een ieder uitvoerbaar zal zijn. Dus heeft men binding met het dorp Vorden of met VV Vorden en weet men een team te vormen van minimaal zes en maximaal acht teamleden? Dan kan men zich tot 30 juni inschrijven via de website van VV Vorden. De deelname kost 25 euro per team.

Jubileumfeest
Aansluitend aan de zeskamp zal het jubileumfeest plaatsvinden met medewerking van Radio538 DJ's On Tour. Men kan een vier uur lang spektakel verwachten vol hits, een LED show, rookkanonnen en de Radio 538 dj's.
Toegang tot het jubileumfeest is uitsluitend op vertoon van een geldige ledenpas 2019/2020 van VV Vorden. Deze ontvangen leden, vrijwilligers, donateurs en sponsoren rond de maand juli. Ook deelnemers van de zeskamp zullen bij inschrijving gratis op de gastenlijst worden geplaatst. Voor een introducé (maximaal één per lid van VV Vorden) dient een ticket te worden aangevraagd, kosten zes euro. Tickets zijn vanaf juli beschikbaar tot de voorraad strekt.


www.vvvorden.nl


Huttenbouwdagen Vorden is nu een stichting

Vorden – Eind april is de organisatie van de Huttenbouwdagen Vorden een stichting geworden. Het bestuur bestaat uit: Judith Schouten (voorzitter), Caroline Kraxner (secretaris), Theo van Vliet (penningmeester) en Vivian Brandsen (algemeen bestuurslid). Het bestuur hoopt als stichting nog vele jaren de Huttenbouwdagen Vorden te kunnen blijven organiseren.

De deelnemers aan de Huttenbouwdagen Vorden zullen weinig verschil merken met andere jaren, maar voor ouders betekent het dat het inschrijfgeld nu ook kan worden overgemaakt naar het bankrekeningnummer van de Stichting Huttenbouwdagen.

De Huttenbouwdagen Vorden 2019 worden georganiseerd op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Het thema van dit jaar is 'Het wilde westen'. De organisatie zorgt voor leuke spelletjes, eten en drinken in dit thema. Het belooft weer een groot feest te worden dus meld je snel aan! Inschrijfformulieren worden uitgedeeld op de scholen van Vorden maar zijn vanaf nu ook beschikbaar op het zwembad In De Dennen of via huttenbouwdagenvorden@kickmail.nl