Ridders nemen Kasteel de Kelder in. Foto: Keshia Fotografie
Ridders nemen Kasteel de Kelder in. Foto: Keshia Fotografie Foto:

Middeleeuws Festijn bij Kasteel De Kelder

DOETINCHEM - Tijdens de pinksterdagen (9 en 10 juni) keren bij Kasteel De Kelder in Doetinchem ridders te paard terug tijdens het Middeleeuws Festijn. Rond kasteel De Kelder, Kelderlaan 11 in Doetinchem, herleven eerste pinksterdag en tweede pinksterdag tussen 10.00 en 17.00 uur Middeleeuwse tijden. Goed te weten: de ridders te paard keren beide dagen terug naar Doetinchem en demonstreren hoe hun voorgangers destijds omgingen met wapens.

Ook nu weer reizen veel 'middeleeuwers' uit Nederland, Duitsland en Belgiƫ (zo'n honderd in getal) af naar het Doetinchemse kasteel. Om tijdens dit festijn de middeleeuwen zo echt mogelijk uit te beelden slapen de middeleeuwers in een tentenkamp en en dragen passende kledij. Dit kasteel heeft vanwege zijn intieme sfeer een uitstekende naam in de wereld van de middeleeuwse groepen. Deelnemers zijn onder meer de Ridders van de Achterhoek uit Winterswijk en omgeving, de landelijk bekende vereniging Compagnie van Cranenburgh en de Doetinchemse scoutinggroep Graaf Otto met onder andere stokbrood bakken en andere activiteiten.
Beide dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven, proeven en ruiken. Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders tijdens de kinderveldslag. Een roofvogel-demonstratie, middeleeuwse vertellingen en muziek, evenals (ongevaarlijke) zwaardvechtlessen voor kinderen. Daarbij wordt dankzij de Medieval Catering een beeld gegeven van lekkernijen van toen.

Het programma ziet er beide dagen als volgt uit: 10.00 uur: Opening van het Middeleeuws Festijn; 10.30 uur: Middeleeuwse vertelling; 11.00 uur: Ridders te paard; 12.00 uur: Roofvogel-demonstratie; 13.00 uur: Middeleeuwse vertelling; 14.00 uur: Veldslag & kidsbattle; 15.00 uur: Roofvogel-demonstratie; 16.00 uur: Ridders te paard; 17.00 uur: Sluiting evenement.

Voor meer informatie en tickets in voorverkoop: www.middeleeuws-festijn.nl.