Bronckhorst JO17 Toernooi

BRONCKHORST/ZELHEM - Voetbalvereniging Zelhem organiseert op zaterdag 8 juni het jaarlijkse Bronckhorst Jeugdtoernooi. Voetbalvereniging Zelhem is trots om voor de elfde keer het Bronckhorst Jeugdtoernooi te organiseren, destijds gestart om de onderlinge band te versterken tussen alle voetbalclubs in de fusiegemeente Bronckhorst. Het toernooi op sportcomplex de Pol van de VV Zelhem start om 10.00 uur.

Deze elfde editie betreft een JO17 toernooi met twaalf deelnemende JO17 teams van de clubs Zelhem, Zelos (twee teams), Halle, PAX (twee teams), Keyenburgse Boys, Vorden, Vorden/Ratti, HC'03 en Basteom (twee teams). Het programma heeft als hoofdmoot de toernooiwedstrijden om de finales en bekers, echter betreft ook de strijd om de penaltybokaal, beste speler van het toernooi en de sportiviteitsbeker. Medewerking ook deze editie door De Graafschap en van topscheidsrechter Bas Nijhuis.
Het Bronckhorst toernooi kent wederom de support van de politieke partijen CDA en PvdA van de gemeente Bronckhorst (bekers/prijsuitreiking) en De Graafschap onder andere voor de verkiezing beste speler van het toernooi en door medewerking van een keeper voor de strafschoppen series van elk team. De wisselbeker zal worden uitgereikt door wethouder Evert Blaauw, die Sport in zijn portefeuille heeft.
Aan het eind van het toernooi, dat mede mogelijk is gemaakt door diverse sponsoren, vinden de finalewedstrijden plaats tussen 13.45 en 15.15 uur. Deze worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis. De prijsuitreiking is gepland om circa 15.30 uur. Toegang is gratis en uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd en welkom namens de VV Zelhem om de wedstrijden te komen bekijken.


www.vvzelhem.nl


Oproep: Help jonge bomen de droogte door

Omdat het ook dit voorjaar nog maar nauwelijks heeft geregend, zien we dat nu al veel bomen last hebben van de droogte. Oudere bomen zijn dieper geworteld en redden zichzelf, maar vooral jonge aanplant is kwetsbaar en lijdt hier onder.

Willen we onze mooie Achterhoek groen houden, dan zullen we met z'n allen ook goed moeten zorgen voor deze volgende bomengeneratie!

Gelukkig blijkt dat velen dit al uit zichzelf doen. Maar hierbij een oproep aan alle Achterhoekers en natuurlijk ook aan iedereen daarbuiten: heeft u jonge bomen in uw buurt, geef ze één maal per week een flinke gieter water! Of laat een boom in een gemeenteplantsoen meegenieten van uw tuinsproeier. Want voor de gemeenten zelf is dit allemaal niet meer bij te houden.

De bomen zullen u belonen met hun schaduw op hete zomerdagen. En door nog vele jaren CO2 op te slaan en ons van zuurstof te voorzien.

Een mooie groene zomer gewenst!

Bomenstichting Achterhoek