Gelderse motoravondvierdaagse van 4 t/m 7 juni. Foto: Henk Teerink
Gelderse motoravondvierdaagse van 4 t/m 7 juni. Foto: Henk Teerink Foto:

Geniet van routes door de Achterhoek tijdens de motoravondvierdaagse

REGIO/VORDEN - Al voor de 28ste keer organiseert VAMC de Graafschaprijders samen met drie andere Achterhoekse Clubs een Motor Avond4Daagse van 4 tot en met 7 juni. Per avond wordt door de clubs een route uitgezet. Het zijn avondritjes van maximaal 100 kilometer, die bij uitstek geschikt zijn voor de (beginnende) toerrijder.

Men kan meerijden met een groep van rijders met iets meer ervaring, en het niet beschikken over een navigatiesysteem is dan geen probleem. Wel kan men dan proeven van het toeren, verrast staan van talrijke mooie binnendoor weggetjes en soms komen op plekken, waar je zelfs als inwoner van de Achterhoek nog nooit bent geweest. Sommige uitzetters presteren het om bebouwde kommen en woonwijken volledig te ontwijken. Nieuw dit jaar is de medewerking van MC ASOM in Zevenaar, die de donderdagavond rit gaat verzorgen met een grensoverschrijdende route met het eindpunt in Steenderen.

Inschrijftijden en -kosten
Op de startlocaties is bij de inschrijving (tussen 18.30 tot 19.30 uur) steeds een team aanwezig die de route inladen voor de navigatiebezitters. Voor de ingewijden bestaat ook de mogelijkheid de routes digitaal te ontvangen per mail en thuis al in te laden. Daarvoor kan men zich per mail inschrijven (toer@vamc.nl) en na het voldoen van het gereduceerde vier-avonden-tarief per bank, zelfs alle vier routes vooraf ter beschikking krijgen. De inschrijfkosten, waarvoor men een recent nagereden en gecontroleerde route zonder wegopbrekingen of andere afsluitingen ontvangt, zijn per avond 3 euro en voor alle vier de avonden 10 euro.

Starttijden en -locaties
Dinsdag 4 juni start de route bij Clubhuis VAMC de Graafschaprijders, Eikenlaan 2a in Kranenburg. Eindpunt: Neede. Woensdag 5 juni start de route bij Cafe Restaurant de Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. Met eindpunt Zevenaar. Donderdag 6 juni start de route bij Clubhuis MC-ASOM, Edisonstraat 3 in Zevenaar met als eindpunt Steenderen.Vrijdag 7 juni start de route bij Café Heezen, J.F. Oltmansstraat 5 in Steenderen met een gezellige afsluitavond bij het eindpunt: Clubhuis VAMC De Graafschaprijders in Kranenburg.

Voor andere VAMC evenementen, zie de website.


www.vamc.nl