Melkveebedrijf Kets zet deuren open. Foto: Liesbeth Spaansen
Melkveebedrijf Kets zet deuren open. Foto: Liesbeth Spaansen

Proef het boerenleven

BAAK/TOLDIJK - Op 31 mei bij melkveebedrijf Kets in Toldijk en 10 juni bij melkveebedrijf Groot Roessink in Baak vinden de Open Boerderij dagen plaats, georganiseerd door Campina. De deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis.

Deze dagen is er op de boerderijen is er van alles te doen voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten. Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen. Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar.

Locatie: Melkveebedrijf Kets, Zutphen Emmerikseweg 4 in Toldijk en Melkveebedrijf Groot Roessink, Broekstraat 2 in Baak. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op de website.


campina.nl/boerderijdagen