Tijdens de Kick-off op 29 maart bij Indoor Sport Vorden heeft scheidsrechter en presentator Berend Venenberg alle onderdelen voor de komende editie bekend gemaakt en aan de deelnemers toegelicht. Foto: PR.
Tijdens de Kick-off op 29 maart bij Indoor Sport Vorden heeft scheidsrechter en presentator Berend Venenberg alle onderdelen voor de komende editie bekend gemaakt en aan de deelnemers toegelicht. Foto: PR. Foto:

Wie wordt de Sterkste man van Vorden van 2019?

Vervolg van voorpagina

VORDEN - De onderdelen bestaan dit jaar uit 'Monkey Swipen' (zo vaak mogelijk heen en weer slingeren aan een Monkey bar, binnen een bepaalde tijd), baksteen heffen (het zoveel mogelijk bakstenen vanaf een tafel oppakken en voor je houden, boomstam heffen (het zo vaak mogelijk uitstoten van een ijzeren boomstam binnen een bepaalde tijd), voertuig trekken (het zo snel mogelijk voorttrekken van een voertuig), deadlift (rationelere deadlift waarbij een zo groot mogelijk gewicht van de grond omhoog getrokken moet worden waarbij de deelnemer met gestrekte rug staand moet eindigen) en aanhanger laden (het zo snel mogelijk laden van een aanhanger met zware objecten).

Berend Veneberg
Scheidsrechter en presentator Berend Veneberg (1963) van het spektakel is voormalige Nederlandse powerlifter en Sterkste Man van Nederland. Berend Veneberg heeft zeven keer de titel Sterkste Man van Nederland gewonnen. In die tijd was Wout Zijlstra (jury en presentator van de Sterkste man van Vorden 2017) zijn grootste concurrent. Zij waren aan elkaar gewaagd en soms won Veneberg slechts met één enkel punt verschil de titel van Sterkste Man van Nederland. In 1998 werd hij samen met Zijlstra in Hardenberg benoemd tot het Sterkte Team van de Wereld en won Veneberg in 2000 de titel Sterkste man van Europa. Tegenwoordig is hij scheidsrechter en organisator bij de Sterkste Man van Nederland wedstrijden.