Deze heren en dame kwamen zelf aanrijden op een crossmotor. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Deze heren en dame kwamen zelf aanrijden op een crossmotor. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Ludieke aankomst eindexamengala 't Beeckland

VORDEN – Alles was weer tot in de puntjes geregeld. Na zoveel jaren is het organiseren van het eindexamengala van 't Beeckland een geoliede machine geworden. Dranghekken. Check. Rode loper. Check. Versierde feestzaal. Check. Fotografen en pers. Check. Geluidsinstallatie. Check. Volgorde voertuigen met namen inzittenden. Check. En ook nog eens droog en mooi weer.

Door Alice Rouwhorst

Alles is te regelen en te organiseren, maar het weer dat is altijd maar weer afwachten. Het laatste eindexamengala onder de naam van 't Beeckland, dat hierna doorgaat als het Kompaancollege, kreeg wat het verdiende: top weer. Het deed de eindexamenkandidaten nóg meer stralen op de rode loper dan dat ze al deden. Ze zagen er stuk voor stuk, zo'n 100 leerlingen, verblindend uit. Om door een ringetje te halen! De jonge mannen in mooie pakken met overhemd met of zonder das of strik, meestal met een stoere (witte) sneaker eronder en de haren strak achterover en glimmend van de gel.

De dames waren ook allemaal even chique. In prachtige lange galajurken: zwart, rood of blauw met (onwennig) hoge hakken en bijpassende clutch. Een enkele had een jumpsuit of broekpak aan. Maar wat alle dames gemeen hadden, was hun lange haar. Blond, donker, rossig of bruin. En allemaal hadden ze er iets mee gedaan; van kunstig vlechtwerk met pareltjes, tot welige krullen of een losse, nonchalante knot en alles wat daar tussenin zat. Kortom: de jongelui waren omgetoverd in prachtige jong volwassenen die een lust voor het oog waren voor de vele toeschouwers, waaronder vele trotse familieleden, langs de route.

Verschillend transport
Niet alleen zijzelf waren een attractie om naar te kijken, ook de voertuigen waarmee ze naar het bal kwamen waren dat.


Lees verder op pagina 7

Naar het galafeest op de motor. Foto: Alice Rouwhorst
Poseren op de rode loper. Foto: Alice Rouwhorst
Ook een manier van aankomst bij het gala: per arrestatiebus. Foto: Alice Rouwhorst
Alle eindexamenkandidaten werden door een professionele fotograaf vereeuwigd. Het resultaat krijgen ze bij hun diploma uitgereikt. Foto: Alice Rouwhorst
Strak in het pak. Foto: Alice Rouwhorst
Prachtige jonge dames in galajurken met prachtige kapsels. Foto: Alice Rouwhorst