De meiden sloten de cursus assistent-recreatieleider (dans) met een diploma af. Foto: PR
De meiden sloten de cursus assistent-recreatieleider (dans) met een diploma af. Foto: PR Foto:

Bronckhorst heeft er nieuwe
assistent-recreatieleiders bij

BRONCKHORST - Sinds afgelopen vrijdag zijn vijf meiden tussen 14 en 16 jaar in Bronckhorst gediplomeerd assistent-recreatieleider. Enkele maanden geleden riep de gemeente jongeren tussen 14 en 18 jaar op om zich aan te melden voor een cursus assistent-recreatieleider (dans). Michelle Pols, Dewi Badon, Zoë Ridderhof, Liselotte Nijenhuis en Inge Jansen meldden zich aan voor de cursus en sloten deze met een welverdiend diploma af.

In de cursus, die de gemeente Bronckhorst samen met Cultuur Oost aanbood, leerden de jongeren hoe je lesgeeft, hoe je leiding geeft aan een groep en hoe je activiteiten opzet. De cursus werd gegeven door Gelderse Sport Federatie (GSF). De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren hun talent kunnen ontwikkelen en laten zien.

Tijdens de cursus lag de nadruk op dans. Onderdeel van de 13 weken durende cursus was een verplichte stageperiode bij dansschool Vieberink.

Hulp nodig bij een activiteit?
Michelle, Dewi, Zoë, Liselotte en Inge kunnen voor allerlei activiteiten ingezet worden. Zij komen hierdoor in aanraking met vrijwilligerswerk en verbeteren zo hun sociale vaardigheden. Ook doen ze zo werkervaring op. Denk aan sportdagen, uitvoeringen, eindmusicals, etc. Scholen en verenigingen die hier interesse in hebben, kunnen telefonisch contact opnemen met de combinatiefunctionaris van de gemeente.


0575 - 75 02 50