Samen genieten, dat deden de deelnemers van de Roll-Over Bronckhorst, hier op de pauzeplek bij Jos en Dycke in Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Samen genieten, dat deden de deelnemers van de Roll-Over Bronckhorst, hier op de pauzeplek bij Jos en Dycke in Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Roll-Over Bronckhorst viert derde lustrumfeest

BRONCKHORST – De Roll-Over Bronckhorst vierde deze vijftiende editie een feestje. De routes van het derde lustrum die op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei werden gelopen, zaten vol feestelijkheden: extra lekkers bij de koffie en thee op de pauzeplekken, nog meer muziekoptredens en voor alle deelnemers én vrijwilligers zaterdags een mooie zonnebloem.

Door Liesbeth Spaansen

Velswijk
Rond de tachtig deelnemers en hun duwers van de eerste dag van de vijftiende Roll-Over Bronckhorst genoten van een zonnige wandeling rondom Velswijk. Na de opening door voorzitter van het Roll-Over comité Jan Visser kon het eerste deel van de wandeling beginnen. De pauze werd gehouden bij De Edelingen in Zelhem, waar bij de koffie en de thee vanwege het jubileum een petitfourtje werd geserveerd.
Een aantal wandelaars nam een kijkje in de ezelstal waar alpaca's, rendieren en natuurlijk ezels stonden. Harmonicagroep De Trekkebuuls had het terras als podium ingericht en verzorgde de muziek, waar een aantal rolstoelers graag een dansje op waagde.
Na een fraaie tweede helft van de route stond Drum & Showfanfare DES uit Doetinchem de wandelaars op te wachten voor een vrolijke intocht. Na het aftekenen van de stempelkaarten en het uitreiken van de medailles voor de eendags-deelnemers kon iedereen die wilde nog een ijsje halen.

Zutphen
Omdat ook veel deelnemers uit Zutphen komen, werd de tweede dag gereden vanaf het terrein van FC Zutphen. Na een woord van welkom door regiovoorzitter Ben van Raaij startte de wandeling voor ruim vijftig deelnemers en hun duwers.
Op de pauzeplek bij Kapper-Lammers aan de Dennendijk zorgden de Fluisterbootzangers voor een muzikaal onthaal. Ook dit keer waren er feestkoeken bij de koffie en thee en de gastvrouwen van Kapper-Lammers serveerden een blokje kaas.
Bij vertrek voor het tweede deel van de wandelroute speelden Zutphen's Dweilorkest 't Spul(t) en Kleintje Spul(t), maar zij namen de deelnemers aan het einde van de route ook mee bij de intocht naar het eindpunt bij de voetbalvelden. Daar konden de stempelkaarten weer worden bijgewerkt.

Steenderen
De derde route voerde de bijna 160 deelnemers en hun duwers door en rond Steenderen en daar genoten zij volop van. Deze feestdag deden meer scootmobielen mee dan de beide avonden. Burgemeester Marianne Besselink bekende in haar welkomstwoord bij de start en finish bij Sporthal Het Hooge Wessel. "Een van de argumenten dat de gemeente Bronckhorst de Wandelgemeente van het Jaar werd, was u, de Roll-Over, dus applaus voor uzelf," vertelt burgmeester enthousiast. "Eigenlijk moet ik voor u applaudisseren. Er waren ook nog andere elementen die meespeelden: al die vrijwilligers die de wandelpaden goed en schoon houden, goede bewegwijzering, het speelde allemaal mee. Maar u was wel de kers op de taart. Ik wens u veel wandelplezier."

Na een stevige wandeling door Steenderen kwamen de deelnemers aan bij Jos en Dycke voor een feestelijke lunch. Blaaskapel Niet Zoegen moar Bloazen uit Halle zorgde voor de muziek.
Pieter Hawinkels van het Nationaal Bureau Zonnebloem Breda feliciteerde de Roll-Over met het jubileum. "Deze rolstoel-driedaagse vind ik een voorbeeld van samen genieten." Voor de grote intocht verzamelden alle deelnemers op het marktplein en gingen zij met de Harmonie Vorden voorop naar de finish, waar 'de dames uit Wassenaar' de medailles omhingen en vrijwilligers van de Zonnebloem iedereen een zonnebloem gaf.
Na dankwoorden nam de Roll-over commissie bescheiden afscheid van hun boegbeeld, Jan Visser. Hij blijft tenslotte als vrijwilliger bij de Roll-Over Bronckhorst betrokken. Beoogd opvolger als voorzitter van het Roll-Over comité is Henk Derksen.


www.rolloverbronckhorst.nl

Facebook Roll-Over Bronckhorst


Uitslagen HSV de Snoekbaars

VORDEN - Hieronder volgen de uitslagen van de viswedstrijd op donderdag 23 mei in het Groene Kanaal. Het weer was mooi, maar de vangst matig. 1. W Vreeman met 1180 gram, 2. A. Vruggink met 940 gram, 3. G. van Amerongen met 740 gram. De volgende wedstrijd vindt plaats op donderdag 6 juni. Het vertrek is om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Aldi in Vorden.