Poseren op de rode loper. Foto: Alice Rouwhorst
Poseren op de rode loper. Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Stralen op de rode loper

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Vanaf half acht reden sjieke witte limousines, cabrio's, Porsches, Volkswagens, sportieve BMW's , robuuste RAM's, een Nissan GTR, een oude Jeep en Landrover door de Dorpsstraat in Vorden naar Hotel Bakker. Maar ook een politiemotor en -arrestatiebus met loeiende sirenes, een shovel met op de lader een zitbank met galagasten, een auto met een versierde speedboot of een trekker met daarachter een platte wagen met een feestend gezelschap erop met een zelfgebouwde keet, waarbij de Achterhoekse vlag natuurlijk niet mag ontbreken. Of ze kwamen zelf aanrijden op een crossmotor, zélfs in galajurk!

Allen werden welkom geheten door de heer Welleweerd, woordvoerder van 't Beeckland, en hielden halt bij de rode loper. Het uitstappen uit een hoge RAM in galajurk mét hoge hakken is ondanks het aanwezig zijn van een huishoudtrapje geen sinecure. Zo ondervonden een aantal dames. Ze lieten zich zien aan het publiek en werden als echte sterren door fotografen vereeuwigd. De origineelste, meest ludieke manier van aankomst, werd door een vijfkoppige jury bestaande uit Ingriet Hakvoort, Vanessa Maassen, Susan Sterkeboer, Ursula Gerritsen en Evert Wissink, allen verbonden aan 't Beeckland, beoordeeld. Volgens hen waren dat Justin Mulders, Lowie den Bakker, Lars Tankink, Sam Weenk en Thom Loman die in de speedboot arriveerden.

De galagasten mogen met allerlei soorten voertuigen aankomen. In principe is alles toegestaan, als het maar niet aanstootgevend is. De volgorde van aankomst wordt bepaald door het soort voertuig. Als er bijvoorbeeld beesten bij betrokken zijn of dure huurauto's zullen die vooraan in de rij worden gepland.

Partytime
In de zaal bij Hotel Bakker kregen de eindexamenkandidaten één voor één een fotoshoot. Na een parade van een dik uur waren alle gasten gearriveerd en kon het feest onder begeleiding van een dj beginnen. Voor velen is dit galafeest een opmaat naar vele examenfeesten die gaan volgen. De titel van 'King' en 'Queen' van de avond waren voor respectievelijk Mellis Telgt en Rania Eylya.


Voor een foto-impressie, zie pagina 30 en Achterhoekfoto.nl


Zomerse muziekavond bij De Garve

WICHMOND - Op vrijdag 24 mei presenteerden de leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool De Garve en de muziekvereniging Jubal uit Wichmond hun muzikale talenten op het nieuwe ontmoetingsplein bij IKC De Garve. Een heel jaar lang hebben de kinderen, met behulp van docenten van de muziekschool Doetinchem en twee leden van muziekvereniging Jubal, op verschillende instrumenten geoefend. De instrumenten, zoals accordeon, dwarsfluit, gitaar, klarinet, keyboard en trombone werden met enthousiasme bespeeld. Veel ouders en andere belangstellenden hebben het zomeravondconcert bijgewoond en waren onder de indruk van het muzikale enthousiasme van de kinderen. Een mooie samenwerking met muziekschool, Jubal en De Garve.


De leerlingen toonden hun muzikale kunsten. Foto: PR