Voor de wielrenners zijn er routes van 95 en 120 kilometer richting de Duitse grens. Foto: Jeroen Vroegindeweij
Voor de wielrenners zijn er routes van 95 en 120 kilometer richting de Duitse grens. Foto: Jeroen Vroegindeweij

Dauwtrappen voor wielrenners en 'stadsfietsers'

ZUTPHEN - Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei organiseert de Wielersportvereniging ETP-Zutphen de 'Himmelfahrt fietstocht ', een aantrekkelijke tocht voor jong en oud. Voor de wielrenners zijn er routes van 95 en 120 kilometer richting de Duitse grens. Voor de stadsfietsen routes van 15 en 40 kilometer.

Wielrennersroute is verkrijgbaar voor GPS en te downloaden op de website. De wielrenners kunnen vanaf 07.30 uur terecht in de kantine van ETP voor koffie, het vertrek is tussen 08.00 en 09.00 uur. Onderweg is er koffie met gebak en na afloop een belegd broodje met consumptie in het clubgebouw.

De stadsfietsenroute is verkrijgbaar op papier of voor GPS te downloaden op de website. Voor de stadsfietsers staat vanaf 08.00 uur de koffie klaar in de kantine en is het vertrek tussen 08.30 uur en 09.30 uur. Na afloop is er in het clubgebouw koffie, thee of fris met een plak cake.

Inschrijven
Kosten voor deelname aan de 95 en 120 kilometer is 10 euro (NTFU leden ontvangen 2 euro korting). Voor de 15 en 40 kilometer bedragen de kosten 2,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Inschrijven kan via de site van de ETP of op de dag zelf bij het clubgebouw aan de Laan naar Eme 95 in Zutphen (sportpark Zuidveen) .


www.etp-zutphen.nl


Vorden 1 blijft door gelijkspel tegen Quick 1888 in 2e klas

VORDEN - Vorden 1 heeft afgelopen zondag haar laatste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld en eindigde zodoende op een 'veilige' negende plaats, waardoor het zich weer gewaarborgd ziet van een jaar voetballen in de tweede klas. De doelpunten werden gemaakt door Tom klein Kranenberg en Frank Hiddink en de afscheid nemende Stefan Eggink en Tom klein Kranenberg werden een paar minuten voor tijd met een publiekswissel naar de kant gehaald. Toen na de 2-2 uiteindelijk duidelijk werd dat de negende plaats was behaald was er voldoende tijd om uitgebreid stil te staan bij het vertrek van trainer Michel Feukkink. Na acht jaar nam hij afscheid van het eerst elftal van v.v. Vorden met een promotie vanuit de vierde klas en een kampioenschap in de derde klas. Na afloop was er nog een groot supportersfeest en namen de diverse elftallen, begeleiding en supporters afscheid van dit seizoen.

Vorden 1 is dus geëindigd op de negende plaats met 32 punten en concurrent AZC werd hierdoor uiteindelijk twaalfde, waardoor zij samen met Eendracht uit Mook deel moeten nemen aan de nacompetitie voor een plek in de tweede klas. Voor aanvang van de wedstrijd waren er nog zeven ploegen die hiervoor in aanmerking kwamen. Direct na afloop van de wedstrijd werd er dan ook druk geappt en steeds gekeken naar de uitslagensite van de andere wedstrijden. Het hoge woord kwam eruit : VIOD knap gelijk gespeeld tegen DCS uit en AZC verloren van Union. Terwijl de ploeg uit Zutphen 3,5 week geleden met een inhaalwedstrijd voor de boeg nog 15 punten kon behalen en volop mee deed met de vierde plaats en derde periode, werd er maar liefst vijf maal achter elkaar verloren en moet het nu zeer onverwachts ineens deelnemen aan de nacompetitie voor degradatie.

Vorden kijkt terug op een fraaie zondagmiddag, waarbij de vier kampioensteams bij de jeugd (JO11-3, MO13-1, MO15-1 en JO17-1) in de rust werden gehuldigd, het tweede elftal s'ochtends een periodetitel wist te veroveren en het eerste elftal na afloop werd gefeliciteerd met het klassenbehoud in de tweede klas. Maar er was na afloop vooral veel aandacht voor de afscheidnemende trainer Michel Feukkink. Samen met de 32-jarige aanvoerder Stefan Eggink, die na 14 jaar in het eerste elftal een treetje lager wil gaan voetballen. Beide mannen werden flink bedeeld en lieten ook duidelijk merken dat dit zeer werd gewaardeerd en ook Tom klein Kranenberg gaat Vorden 1 verlaten. Na drie seizoenen heeft hij besloten om terug te keren naar De Hoven en ook voor hem was er de nodige aandacht.

Voor Vorden 1 is er nu rust, maar het tweede elftal is (wellicht) nog twee keer aan de beurt. Op 2 juni wordt er in de nacompetitie aangetreden tegen VDZ 3. Wordt deze wedstrijd gewonnen dan volgt op 10 juni de beslissende promotiewedstrijd op neutraal terrein.


Liesbeth Romeijn exposeert tijdens Kunst4daagse

KEIJENBORG – Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst, Hemelvaartsdag 30 mei tot en met zondag 2 juni heeft Liesbeth Romeijn voor het eerst een expositie in de Achterhoek. Haar tijdelijke expositieruimte aan de Remmelinkdijk 1A in Keijenborg is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Liesbeth Romeijn is 25 jaar beeldend kunstenaar en pas verhuisd naar de Achterhoek. Bij haar staat ambachtelijkheid in dienst van de verbeelding, of ze nu portretten maakt in olieverf, vrij werk, grafiek of gemengde techniek op papier.


www.liesbethromeijn.nl