Juffendag. Foto: Josine Breukink
Juffendag. Foto: Josine Breukink Foto:

Juffendag van IKC De Garve

WICHMOND -Woensdag 12 juni hebben de kinderen van IKC De Garve feestgevierd tijdens de juffendag op Camping 't Boshuis. Na een gezellige ochtend vol met cadeautjes voor de juffen gingen ze om 10.00 uur naar de camping. Daar stond Roelien de Lange van de 8 Sprookjeskastelenroute met haar vrijwilligers de kinderen al op te wachten. De dag werd mede georganiseerd in verband met de opening van de 8 Sprookjeskastelen route.

Op De Garve staat al sinds oktober vorige jaar een van deze kastelen. Op school hadden de kinderen ook zelf kabouters gemaakt. Deze werden op het wandelpad bij de camping geplaatst. Elk kind heeft een eigen kabouterpaaltje in de grond gezet. Er is nu een mooi looppad gevormd van de camping naar het huis van Roelien de Lange. Deze route is te bewandelen door de kabouters te volgen. Bij het huis van Roelien hebben de kinderen verhalen gehoord en spelletjes gedaan. Na het eten van pannenkoeken en een ijsje werd de dag afgesloten.

Informatie over de sprookjeskastelen is te vinden op de website.


roeliendelange.nl/kastelen.html


Leden Bomenbelang kiezen nieuwe voorzitter en penningmeester

BRONCKHORST - Vereniging Bomenbelang Bronckhorst komt op zaterdag 6 juli bijeen voor de jaarlijkse ledenvergadering. Die vindt plaats in De Olde Schole, Rijksweg 88 in Laag-Keppel. Tijdens de vergadering moeten de leden onder andere een nieuwe voorzitter en penningmeester benoemen. Ook komen alle actuele groenzaken in de gemeente aan bod.

De huidige voorzitter Cees van der Jagt legt zijn functie neer. Dit geldt ook voor het penningmeesterschap dat hij tijdelijk op zich nam na het overlijden vorig jaar van Kees Mortier. Het bestuur stelt twee kandidaten voor, één voor het voorzitterschap en één voor het penningmeesterschap. Na de ledenvergadering, die om 10.30 uur aanvangt, en de lunch, begint om 13.30 uur bij kasteel Keppel een rondleiding door het park en het gebouw. Aan deze excursie kunnen ook niet-leden deelnemen. Zij betalen 10 euro. Leden hoeven niets te betalen. Kasteel Keppel is alleen op uitnodiging te bezichtigen. Het bestuur verkoopt tijdens de dag de wandel- en fietsroutes langs monumentale bomen rondom Vorden en Hengelo en diverse houten voorwerpen die bestuurslid Joost Bakker maakte van de paardenkastanje in Vorden die vorig jaar gekapt moest worden. Zowel voor deelname aan de ledenvergadering als aan de excursie moeten belangstellenden zich aanmelden, graag voor 1 juli. Dit in verband met het maximum aantal mensen per rondleiding. Aanmelden kan via e-mail: bomenbelang@gmail.com of telefonisch: 0575-470 530 (vermeldt naam en telefoonnummer).

Juffendag. Foto: Josine Breukink
Juffendag. Foto: Josine Breukink
Juffendag. Foto: Josine Breukink
Juffendag. Foto: Josine Breukink